zondag 21 maart 2010

ANNA RIEMERSMA STAPT OP ALS BESTUURSLID BOB

Ik heb er de laatste tijd veel over bericht, en misschien wel teveel. Want, waarom steeds aandacht besteden aan het negatieve in de wijk? Aan de andere kant, de stinkende pus in de etterende wijk-wond die BOB heet kan het beste helemaal worden uitgedrukt. De leugens, insinuaties en verdachtmakingen die de laatste tijd vanuit de club richting opgestapte vrijwilligers zijn verspreid hebben het niveau van een smerige loopgravenoorlog bereikt. 

De laatste dagen komen me bijvoorbeeld berichten ten gehore over telefonische ronselpraktijken vanuit het bestuur van de club richting Beijumers, bewoners worden onder druk gezet om naar de aankomende clubvergadering te komen om bestuurslid Anna Riemersma weg te stemmen. De 'Beerput-organisatie Beijum' wordt sinds tweeënhalf jaar aangevoerd door voorzitter Wim Klein die op alle mogelijke manieren de baas probeert te spelen in Beijum en schaarse vrijwilligers schoffeert en bruuskeert. Anna Riemersma en Hans Koopman die onderstaand persbericht vanavond naar de stad-Groninger media stuurden verwoorden de handelswijze van de man in een bijlage (te uitgebreid om hier te publiceren) als stuitend, contraproductief en respectloos. 

Een citaat uit de vanavond verstuurde bijlage: De redactie wilde een andere vertegenwoordiger van het BOB bestuur om Wim Klein (voorzitter en notulist van het bestuur en voor juli 2009 OOK voorzitter en notulist van de Beijumkrant) te vervangen. De relatie met Wim Klein had de redactie beëindigd vanwege zijn stuitende, contraproductieve en respectloze gedrag.
U leest het goed, voorzitter én notulist bij zowel bestuursvergaderingen als ook bij de redactievergaderingen. De ultieme controle ten top. Of, zoals u wilt, een staaltje paranoia van het zuiverste soort. Onderstaand de verklaring die vanavond naar de lokale pers werd rondgestuurd. De vraag blijft hangen hoe lang de gemeente Groningen het gesubsidieerde ruziemaken in Beijum blijft gedogen. Lezers die van mening zijn dat ik overdrijf: de hier beschreven misstanden zijn nog maar een fractie van de werkelijke gebeurenissen die plaatsvinden. De verhalen van de vrijwilligers en de stukken die ik in bezit heb geven een onluisterend inkijkje binnen het bolwerk van gesubsidieerd ruziemaken in Beijum.

De bewonersorganisatie in Beijum is in oorlog met een groep schaarse vrijwilligers in de eigen wijk. De schuld ligt volgens hen bij de afgehaakte vrijwilligers en bij ondergetekende. In plaats van de vrijwilligers serieus te nemen spelen ze hun tragische wijkspel gewoon door. Een spel zonder winnaars, maar met alleen maar verliezers.

Hieronder de persverklaring:

Raadslid Anna Riemersma stapt op bij het bestuur van de Bewonersvereniging Beijum(BOB).Een maand nadat ze opgestapt is als eindredacteur van de Beijumkrant stapt Anna Riemersma nu ook op bij het bestuur van de BOB. Aanleiding is de slechte werksfeer die binnen deze bewonersorganisatie heerst.
Sinds juni 2009 zijn twee bestuursleden van de BOB bezig geweest met het stelselmatig op de persoon spelen van het bestuurslid dat tevens redactielid is, Anna Riemersma, en van de andere Beijumkrantredactieleden. Dit had tot resultaat dat op 19 februari de hele redactie van de Beijumkrant is opgestapt vanwege een onwerkbare situatie.

Komende dinsdag is er een algemene ledenvergadering van de BOB. Hier worden de jaarstukken gepresenteerd over 2009. Ondanks het feit dat Anna Riemersma tot heden nog steeds bestuurslid was, besloot het BOB bestuur toch de jaarstukken uit te geven zonder de goedkeuring van bestuurslid Riemersma. De verklaring in jaarstukken rond de perikelen rondom de Beijumkrant staat volgens Riemersma echter vol onjuistheden. (bijlage)
Naar verluid wordt er door de BOB actief naar Beijumers gebeld om tegen Anna Riemersma te stemmen op de Algemene Ledenvergadering op 23 maart a.s. Daarmee is de maat vol. Er is zo langzamerhand een heel leger te vormen van hardwerkende vrijwilligers die door de BOB op z’n zachts gezegd onheus zijn behandeld en aan de kant zijn gezet.


Anna Riemersma stapt op maar blijft zich inzetten voor een mooi Beijum.

12 opmerkingen:

Karin.P. zei

Weg ermee !!!

Er elk woord die ik verder aan de bob vuil maak is teveel.
Weet dat jij Anna ook niet helemaal schoon bent (Montessori gebeuren) maar wens je bij de stadspartij suc6

Liesbeth zei

Eindelijk doet Anna dr ogen open!!!hoe het er aan toe gaat binnen de muren.

Karin.P. zei

Weg ermee !!! doelt op de bob en niet op Anna, las het terug en dacht staat er niet duidelijk ;-)
Liesbeth weet niet of jij de liesbeth bent van o.a beijumexpress zo ja we hebben je gemaild op je gmail account ;-)

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Liesbeth zei

Nou ....ik kan je alles vertellen over het wel en wee wat daar voor een spel gespeelt wordt..het begon toen een zekere W.K bij het bestuur kwam.Meneer speelde het een en andere naar zijn hand zo ook de wijkkrant,waar wij een hecht team hadden.We hebben altijd kei en kei hard gewerkt voor een goede krant die altijd op tijd uitkwam dankzij de goede samenwerking van de redactie.
Opeens komt er nog een bestuurslid in de redactie bij dus die werd dus zaten er al 2 bestuursleden in de redactie.Er werd niet geluisterd naar mij in bestuursvergaderingen wat ik te zeggen had over de wijkkrant....en ik werd gebruikt om de wijkkrantredactie in negatief daglicht te stellen.Ik voelde mij niet serieus genomen als bestuurslid,waardoor het later is gaan escaleren.Na een eerdere aanvaring die ik heb gehad met een redactielid/bestuurlid had ik het eigelijks al gehad met alles,maar ik liet mijn mederedacteuren niet zitten....Ook is er voor gekomen dat ik samen met een redacteur een krant in paar uur in elkaar moesten zetten,op verzoek van het bestuur....werken kon je daar niet rustig in dat kleine hokje...En laat ik het helemaal maar niet hebben over de ''verzoenings''actie die is geweest tussen de oude redactie en het bestuur..Als dat allemaal volwassen mensen waren...nou dan weet ik het niet meer hoor....Wil niet alle bestuursleden de zwarte piet toe spelen,...er zaten ook goede en betrouwbare mensen tussen..maar met sommige ging het gewoon niet!!!

zo mijn ei ben ik ff kwijt...

Jeanette zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

Door het hele persoonlijke gedoe om de BOB heen zal er niets veranderen.

Door organisaties te boycotten houden ze niet op te bestaan.

Iets meer ratio omtrent de BOB. En concrete stappen die gezet kunnen worden om van de BOB een echte bewonersorganiatie te maken.

Als je alles hebt geprobeerd leg je dan neer bij de resultaten. Zo werkt een democratie dus.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Karin.P. zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.