maandag 15 maart 2010

AUTO'S BEKRAST, BANDEN LEKGEPRIKT

Dit is ongetwijfeld een van de kortste video's ooit hier geplaatst. De reden: mensen wilden liever niet te herkenbaar in beeld. Bang voor represailles. Beijum is een prachtige wijk om in te wonen maar er gebeuren, zoals in elke stadswijk, zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Voor even: welkom in een stukje riool van de wijk. Na een tip over vernielde auto's trof ik enkele auto's waarvan de banden waren lekgeprikt. De slachtoffers van deze activiteiten mochten hun vrije zondagmiddag of ochtend besteden aan het herstellen van de schade. Als dat tenminste kon. Op de foto ziet u een kras die van achter naar voren over de auto is aangebracht. Een bewoonster van de Isebrandtsheerd ontsprong de dans, haar auto bleef gevrijwaard van vernielingen. Eerst wilde ze niet in beeld, daarna wel. Haar mening over de daders zal niet ver bezijden de waarheid liggen: gevalletje van geestelijke armoede.


Getuigen gezocht vernielingen auto's (E-mail@lert)
In de nacht van zaterdag op zondag zijn er ongeveer 50 auto’s vernield. Auto’s werden rondom bekrast en banden werden lek gestoken. Van sommige auto’s werden meerdere banden lek geprikt.
Route vernielingen

De vernielingen zijn in de Korrewegwijk begonnen en eindigden in de wijk Beijum.
Heeft u iets gezien en/of gehoord?
Wij zijn op zoek naar getuigen die deze nacht iets gehoord of gezien hebben. Alle informatie is welkom. Tips kunt u kwijt via 0900-8844 (lokaal tarief) en via onderstaande reageerbutton. Voor een anonieme melding belt u met 0800-7000 (gratis).
Bent u slachtoffer van deze vernielingen?
Buurtbewoners van wie de auto is vernield adviseren wij om zo snel mogelijk aangifte te doen. Dit kan eventueel ook via het internet (aangifte vernieling zonder verdachte). Het webadres is:
www.politie.nl/groningen/ . Hier kan je vervolgens klikken op de button 'internetaangifte'.
Wij danken u voor uw aandacht!
De buurtagenten,
Eef Ekkelenkamp, Klaas van Eeks en René Hofman

3 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Karin.P. zei

Alcohol maakt meer kapot dan je lief is !!!

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.