donderdag 4 maart 2010

GAAT HET VAN HIER UIT NOU SNELLER?

Ongeveer een half jaar geleden is dit kruispunt, Beneluxweg/ Beijum-Zuid voorzien van een extra strook voor verkeer linksaf richting Julianaplein. Het verkeer zou sneller gaan doorstromen en dit zou vooral in de ochtendspits prettig zijn.

Maar is dat ook zo? Dat sneller doorstromen?


Regelmatig bekruipt me het kriebelige gevoel als ik hier sta te wachten dat de verkeerstromen op de Beneluxweg worden voorgetrokken. Volgens mij moet autoverkeer dat vanuit Beijum komt een extra ronde wachten voor het aan de beurt is om op te trekken. Normaal gesproken denk je na één rondje alle rijrchtingen dat je aan de beurt bent. Daarna gaat datzelfde rondje, van zuid naar noord en van noord naar zuid op de Beneluxweg, nog een keer. Maar ik kan me vergissen.

4 opmerkingen:

Bianca zei

nee je vergist je absoluut niet!!..

Kees.K zei

Helemaal juist. Ik heb het vaak genoeg meegemaakt, het komt natuurlijk door de groene golf op de oostelijke ring. Want als je dat vergelijkt met het verkeerslicht op de westelijke ring tegenover de Karwei, daar krijgt elke auto die de ring opwil voorrang, terwijl de achterliggende wijk helemaal niet zo'n groot verkeersaanbod biedt als Beijum. Maar op dat stuk ringweg is dus ook geen groene golf.

Anoniem zei

1 minuut en 50 sec. wachttijd als het licht net op rood springt . dus het klopt helemaal dat wij als beijumers worden benadeeld.

Jan

Anoniem zei

Wat ook vaak gebeurt dat de verkeerslichten om beijum uit te gaan vaak maar 4 seconden op groen staat. met een beetje geluk kunnen er per rijbaan 3 auto`s door de vierde gaat dan door oranje of rood.