dinsdag 16 maart 2010

UIT DE OUDE DOOS (5)

Voor de verandering een keer twee foto's uit de oude doos. En voor de 2e keer in deze serie komen de foto's uit de oude bibliotheek van Beijum. Als ik me goed herinner zijn ze gemaakt in de Boekenweek van 2005 tijdens een poppenkastvoorstelling.


Op de linkerfoto ziet u een gedeelte van het publiek en op de foto rechts de poppenkast.
Tegenwoordig is er een soort van arenaatje of theatertje met rode zitjes in de nieuwe bibliotheek. Vijf jaar geleden en langer werden voorstellingen in een bijkamer gehouden, zie foto.

Op de foto een twintigtal Beijumers die allemaal weer een jaar of vijf, zes ouder zijn geworden. Het digitale tijdperk was destijds reeds aangebroken maar was nog niet zo ontwikkeld zoals we dat tegenwoordig kennen. Mailen, bloggen, hyves etc. Zo kan het gebeuren dat enkele toeschouwers van de poppenkastvoorstelling zich zomaar halverwege maart van het jaar 2010 op de computer terugzien. Op een wijksite die destijds nog niet bestond.

Er zijn nog een paar opgestuurde oude doos-foto's op voorraad. Maar de serie kan alleen lang blijven staan met behulp van lezers. Mocht u nog foto's uit de wijk hebben die tenminste vijf jaar oud zijn, en beschikbaar voor publicatie, mail ze dan naar Beijumnieuws@online.nl

Geen opmerkingen: