maandag 8 maart 2010

ONTWIKKELINGEN OMGEVINGPLANNEN DE DIJK

Morgenavond om 20.00 uur kunnen omwonenden van de Dijk zich laten voorlichten over de omgevingplannen rondom de nieuwste school van Beijum. Wethouder Frank de Vries zal de bijeenkomst, die plaatsvind in de school, openen. Deze foto is vanmiddag om 14 uur genomen. Lees in de onderstaande nieuwsbrief van directeur Han van der Vlist wat ze (gele graafmachine en twee grondwerkers) hier aan het doen zijn. Hoe is de verdere stand van zaken rond de school?
Door middel van deze nieuwsbrief wil ik u regelmatig op de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom de aanleg van de openbare ruimte rondom De Dijk. Door een bijdrage uit de Lokaal Akkoord gelden hebben we de opdracht kunnen geven om te starten met de aanleg. De stuurgroep is hier natuurlijk erg blij mee. Het huidige ontwerp kan uitgevoerd worden en er hoeven geen bezuinigingen doorgevoerd te worden.
Stand van zaken
In januari is het oude gebouw van montessorischool De Dijk gesloopt. Een schitterend en uniek ingerichte openbare ruimte komt daarvoor in de plaats. We hadden natuurlijk gehoopt dat de aanleg al ver gevorderd zou zijn. Door de weersomstandigheden staan we echter nog maar aan het begin. Maandag 8 maart is begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Op het terrein worden drainage buizen aangelegd. Er ligt veel water en de grond is niet goed aangetrild waardoor er ook veel water is “doorgelopen”. Op deze ondergrond kan niets aangelegd worden. Via de drainage buizen wordt geprobeerd om het overtollige water af te voeren. Dit duurt ongeveer 2 weken. Als alles goed verloopt wordt het terrein afgegraven en wordt nieuwe grond gestort. Hierna wordt begonnen met de daadwerkelijke aanleg. Het streven is om binnen 2 maanden de openbare ruimte op te leveren. De aanleg zal uitgevoerd worden door de firma Donker en de firma Schonewille.

In de volgende nieuwsbrief hoop ik u meer te kunnen vertellen over het planten van de eerste bomen, de opening en de naamgeving

7 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

Waarom moet ik hier nu van de op de hoogte worden gesteld via dit blog als direct omwonende?

Waardeloze organisatie...

Anoniem zei

Ik zie geen verschil tussen de scheldpartijen op dit blog en de scheldpartijen van Geert Wilders in de politiek.

Johan Fehrmann zei

Ik ben het met de twee laatste reageerders eens. Graag bij het onderwerp blijven en niet overal het (dis)functioneren van de bewonersclub bij betrekken. Die kunnen eventueel bij de stelling worden geplaatst.