maandag 22 maart 2010

10 APRIL SAM'S KLEDINGACTIE IN DE BRON
Op zaterdag 10 april vindt in Groningen een kleding-inzamelingsactie van Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood plaats. U kunt dan uw goede, nog draagbare kleding, schoeisel, huishoudtextiel en dekens in gesloten plastic zakken afgeven bij de volgende adressen op genoemde tijden:

Elim, Barkstraat 5 (Hoogkerk): inzamelen van 9.00 tot 11.00 uur.
Kerkgebouw De Ark, Haydnlaan (Zuid): inzamelen van 9.00 tot 11.00 uur
Salvatorkerk, Hora Siccamasingel 202 (Zuid): inzamelen van 9.00-12.00 uur
Kerkelijk Centrum De Bron, Bentismaheerd 1a (Beijum): inzamelen van 10.00-12.00 uur

Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood is één van de oudste, charitatieve kledinginzamelaars van Nederland. Bij de kledinginzameling wordt Sam’s Kledingactie ondersteund door ruim 1.000 vrijwilligers. De opbrengst van de ingezamelde kleding komt ten goede aan de noodhulp-, wederopbouw- en preventieprojecten van Cordaid Mensen in Nood.

Net als vorig jaar steunt Sam’s Kledingactie ook in 2010 het project in Kenia waarin ‘droogte cyclus management’ centraal staat. Droogte is al jaren een van de meest serieuze problemen in Kenia. Samen met lokale hulporganisaties zorgt Cordaid Mensen in Nood ervoor dat de mensen minder kwetsbaar worden in periodes van droogtes. Dit doen ze door het creëren van nieuwe inkomstenbronnen of het realiseren van waterbronnen. Hierdoor zijn de mensen minder afhankelijk van klimaatsinvloeden en zo hoeft droogte niet altijd tot een ramp te leiden!

Voor meer informatie over Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood en de gesteunde projecten kunt u kijken op www.samskledingactie.nl of bellen naar 073-687 1060.

Geen opmerkingen: