donderdag 11 maart 2010

MARJO VAN DIJKEN STOPT ALS KAMERLID


Ze woonde vele jaren in Beijum en in ken haar vooral als collega-columnist in goede tijden van de wijkkrant. Altijd met hart en ziel in de weer voor mensen met "een beperking." Haar gezondheid liet de laatste jaren te wensen over, reden om haar kamerlidmaatschap te beëindigen. Op http://www.oogtv.nl/ staat dit.
GRONINGEN - Marjo van Dijken, Tweede Kamerlid van de PvdA uit Groningen, stopt met haar werk als parlementariër. Van Dijken zat namens de sociaal democraten sinds 2003 op het Haagse pluche. Van Dijken was in Groningen negen jaar gemeenteraadslid voordat ze de overstap maakte naar de landelijke politiek. De PvdA wilde kort na de spectaculaire verkiezingswinst van de LPF de fractie in de Tweede Kamer sterk vernieuwen, met name met mensen uit de provincie. Van Dijken was in de Tweede Kamer vooral bezig met zorg en welzijn. Ze stopt vanwege gezondheidsklachten. Dit besluit zou al enige tijd geleden zijn genomen, maar is nu pas naar buiten gebracht. Wat Van Dijken in toekomst gaat doen, weet ze nog niet.
Foto linksboven van de site van RtvNoord. Fotootje rechtsboven is van haar eigen site. Hierop staat ook:
Ik ben hier begonnen met 2 chronische aandoeningen, dat zijn er inmiddels 4: het is simpelweg fysiek niet langer verantwoord door te gaan. Of ik dat jammer vind? Uiteraard! Ik had liever op basis van andere overwegingen vastgesteld dat het “mooi geweest” is.
http://www.marjovandijken.pvda.nl/

3 opmerkingen:

Alie zei

Stoppen haar stukjes in de wijkkrant nu ook? Zou wel jammer zijn, die mocht ik altijd graag lezen. Humor!!

Kees.K zei

Ja, ik hoop van harte dat die stukjes nu ook stoppen. De titel alleen al 'heeft u dat nou ook'. Nou, dat had ik nooit.

Alie zei

misschien gingen zelfs haar stukjes wel door de sensuur van wie dan ook...of zou ze die duffe titel zelf hebben bedacht?
De titel mag mij dan ook niet aanspreken, de tekst wel. Lachen, vooral als ze weer eens schrijft over haar treinbelevenissen. Das dan weer wel herkenbaar, al reis ik niet vaak in de trein.