vrijdag 19 maart 2010

VOORJAAR IN HET GROENE HART

Het voorjaarsweer geeft menig Beijumer de kriebels. Niet alleen zozeer schoonmaakkriebels, die komen er ook aan, maar kriebels om iets in de tuin te gaan doen. Vanochtend trof ik deze mensen(foto's) in de tuin van stadsboerderij de Wiershoeck. Hier zullen over een paar weken weer bloemen bloeien die als sierbloemen aan de man/vrouw gebracht gaan worden.

Naast de Wiershoecktuin is, zoals bekend, de Schooltuin. Daar dit keer geen foto van, maar vanochtend was duidelijk te zien dat de voorbereidingen voor een nieuw bloeiseizoen hier ook in volle gang zijn. Het is een prachtig gezicht om te zien en te voelen hoe het Groene Hart van Beijum uit een lange en diepe winterslaap ontwaakt.
Stichting Stadsboerderij De Wiershoeck, in 1981 opgericht, is een vrijwilligersbedrijf en heeft als doelstelling mensen vanuit allerlei achtergrond een zinvolle tijdsbesteding te bieden met behulp van het werkaanbod op de boerderij. Er zijn snijbloemen-, groenten- en siertuinen. De tuinen worden zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen onderhouden.

Er worden veel boeketten gemaakt van mei tot november en die worden vanuit de boerderij, maar ook via andere afnemers, verkocht. In de herfst worden de bloemen die speciaal voor het drogen geselecteerd zijn in allerlei bijzondere winterkransen verwerkt
. http://www.wiershoeck.nl/

Geen opmerkingen: