zaterdag 20 maart 2010

LENTEMARKTFOTO'S VAN LEZERS

Ik kan ze moeilijk allemaal plaatsen, maar hier toch een kleine selectie van ingestuurde lentemarkt foto's van lezers. U ziet onder meer een rapster in actie, en ook wordt de hemel op Plein Oost bestormd door middel van een klimmuur.Brassband050 staat linksboven te trommelen, ze zorgden vanmiddag voor de broodnodige muzikale omlijsting.
In het zonnetje zitten was er vandaag niet bij, maar echt geklaagd mocht er eigenlijk niet worden. Er was de hele dag regen voorspeld maar het bleef overwegend droog. Het was beduidend minder druk dan vorig jaar maar de kraampjes zorgen voor gezellig vertier en de kinderdraaimolen draaide de hele middag.

In juni zal er ongetwijfeld weer een zomermarkt worden georganiseerd. Mooie initiatieven om meer levendigheid te creëren op ons veelbesproken plein.
Toch blijft één vraag hier steeds hangen: prima om het hier drie of vier zaterdagen per jaar op te leuken. Maar hoe krijgen Plein Oost structureel aan de praat?

8 opmerkingen:

Henriëtte zei

Leuk deze blog te lezen!

Ik woon sinds kort aan plein Oost (kon vandaag helaas niet bij het lentefeest zijn) - langzamerhand raak ik ook meer op de hoogte van het reilen en zeilen in Beijum.

Kees.K zei

Hoe je plein Oost structureel aan de praat krijgt? Ik denk dan aan

1 veel meer groen (passend bij het karakter van de wijk), dus weg met dat dode, slecht toegankelijke altijd lege onheilspellende stenen plein, maak een fontein met bossages of zoiets,

2 een doorgaande route door het plein (dus eigenlijk zoals het voor de verandering was, maar dan meer woonerfachtig, dus geen asfalt), met veel (schuine) insteekparkeerplekken voor bezoekers langs de randen in plaats van dat bijna altijd volle en altijd te krappe parkeerplaatsje nu,

3 het niet accepteren van leegstand (dus dat de woningbouwvereniging de huurprijzen laag houdt voor starters) en een actief wervingsbeleid te voeren om de winkels bezet te houden

4 een betere spreiding van het aanbod van winkels , er is nu wel erg veel 'fastfood' met middag-avond openingstijden, terwijl er toch geen patatje te halen is rond het middaguur,

5 zou het ook niet een fijn plan zijn om een politiepost te vestigen in het slagerspand? Dan kunnen ze ook wat sneller controleren op de vaak 's avonds rondrazende opgefokte auto's en motoren die hun burnouts nu het lente wordt, zeer zeker weer zullen beginnen?

Jeanette zei

Henriette, over dat reilen en zeilen. Hoe kijk je als buitenstaander nou aan tegen dat gedoe met de bob? Is het hier echt zo'n uitzonderlijk zootje of is het overal zo?

Kees Huizenga zei

@ Kees K.:

In de voormalige slagerswinkel kan een Ouderencafé komen. In samenwerking met Innersdijk en STIEL.

Binnen dit Ouderencafé kan een Steun- en Informatiepunt Wonen-Welzijn-Zorg komen. Een STIP: dichtbij huis.

"STIP is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Groningen, verschillende welzijns- en zorginstellingen en woningcorporaties", die in veel wijken actief zijn. Onder meer in wijkservicecentrum Het Dok in Lewenborg.

Kees.K zei

@Kees.K, Dat lijkt me ook een goed plan, ouderen worden inderdaad te vaak vergeten of verwezen naar info op internet wat ze niet hebben, of naar ergens waar ze moeilijk kunnen komen.

Kees.K zei

Da's natuurlijk fout, ik wil mezelf niet citeren, ik bedoel @Kees.H

Karin.P. zei

Goed plan iets in de slagerij maakt me niet uit wat erin komt al lijkt me een ouderenvoorziening gezelliger en sfeervoller dan een politiepost ;-)
Ook wij waren niet op de lentemarkt druk met andere dingen en zie het geld liever in het plein gestoken zodat we er alnger wat aan hebben.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.