donderdag 25 maart 2010

LIEVEHEERDBEESTJES IN BEIJUM

Dinsdagmiddag zag ik deze twee meiden met een doos vol lieveheersbeestjes. De beestjes zijn niet goed op de foto te zien maar er zaten een twintigtal in de doos. Wat zegt Wikipedia hierover?
Lieveheersbeestjes zijn opvallende, makkelijk te ontdekken kevertjes waar niemand een hekel aan heeft. Het is aardig ze te bekijken en er over te lezen, maar er is ook helemaal niets tegen om ze als onderwerp van een studie te maken.
Op deze site willen we interessante verhalen combineren met wetenswaardigheden en tegelijk laten zien dat natuurstudie, hoe eenvoudig of wetenschappelijk je het ook opvat, altijd ook leuk kan zijn. We hopen dat u veel te weten komt over de kevers, en dat u misschien met meer interesse naar natuurstudie in het algemeen gaat kijken.
Philippine Koopman stuurde de foto rechtsboven en schreef er dit bij: Lieveheersbeestjes vind je makkelijk op een zonnige dag. In de winter zijn ze al die tijd in slaap geweest en nu zoeken ze driftig naar groene heggetjes of bladeren die goed in de zon liggen. Onze tuin zat vandaag vol met lieveheersbeestjes.
Hoe heten de lieveheersbeestjes in het Duits, Engels en Frans? Marienkäfer, ladybug en coccinelle. Prachtige namen. Een meisje uit Beijum had een mooie variant: lieveheerdbeestjes.

2 opmerkingen:

Karin.P. zei

Stop zinloos ...... lang leve het lieveheerdbeestje ;-)

Dineke zei

Ik vind het een mooie vervanging voor "Beijum schoon heel en veilig"

Het LieveHeerdbeestje, briljant!