zondag 7 maart 2010

ZO MAAR EEN ZONDAGMIDDAG IN MAART

In deze overgangsperiode van winter naar lente zijn de dagen weer aangebroken dat Beijumers voorzichtig weer wat gaan doen in de tuin, even lekker uit de wind met de kop in de zon gaan zitten, of om een andere reden naar buiten gaan.

Aan het begin van de middag voetbalden kinderen op straat in onder meer de Froukema- en Holmsterheerd en in de voetbalkooi achter Sporthal Beijum was het weer een drukte van belang. Op de onderste foto ziet u een achttal jongeren strijden om de bal, de kooi was de afgelopen drie maanden constant leeg maar het kan nu weer. In het zonnetje nog wel.

Tegenover de voetbalkooi, zie bovenste foto, is een gedeelte van een bushokje aan gruzelementen geslagen of geschopt. Het kon vanmiddag het humeur van de wachtenden niet bederven, zonnig weer maakt zo'n glazen wachthokje in feite overbodig. Maar een echte vandaal laat zich toch ook niet door een jaargetijde of weertype leiden: de beuk er in, want dat geeft mij een kick.

Op verschillende plekken in de wijk zie je dat narcissen voorzichtig vanuit de aarde omhooggroeien. Poezen en katten schuimen de wijk af voor een date en meer, de vogels kwetteren in de bomen al weer het hoogste lied. Het is nog winter, maar de lente komt er weer aan, over een paar weken wonen we weer in de groenste wijk van de stad.

Geen opmerkingen: