woensdag 10 maart 2010

BOEKENWEEK BEGONNEN

Titaantje, opgroeien in de letteren is het thema van de vandaag begonnen boekenweek. Weet iemand nog wat titaantjes zijn? De foto is gistermiddag genomen in de familiebibliotheek aan de Ypemaheerd. En op de site http://www.mijneigenbibliotheek.nl/ staat het volgende:
Van 10 tot 20 maart vindt de 75e editie van de Boekenweek plaats. Het thema van dit jaar is Titaantjes – opgroeien in de letteren, ontleend aan het beroemde Nederlandse verhaal van Nescio. Dat betekent dat jong zijn en opgroeien centraal staan tijdens de Boekenweek.

Natuurlijk doet de bibliotheek mee: leden kunnen gratis het Boekenweek-cv van Joost Zwagerman ophalen, niet-leden krijgen een cadeau als ze lid worden.

In het Boekenweek-cv zijn korte, krachtige beschrijvingen van het oeuvre van Joost Zwagerman opgenomen, evenals een klein fotoalbum waardoor je kennismaakt met enkele hoogtepunten uit zijn leven. Als je vervolgens de smaak te pakken hebt gekregen, kun je in de bibliotheek natuurlijk de boeken van Joost Zwagerman. In het Boekenweek-cv staat ook een prijsvraag, waarmee je gesigneerde boeken-pakketten van Joost Zwagerman en gratis NS-dagkaarten kunt winnen.

Wie tijdens de Boekenweek lid wordt van de bibliotheek, ontvangt een boekenbon van 5 euro en een bon om het Boekenweekgeschenk mee op te halen bij de boekhandel. Bovendien kun je op vertoon van het Boekenweekgeschenk vrij reizen met de NS op zondag 14 maart.

1 opmerking:

Kees.K zei

Een kleine aanvulling op dit bericht: als je een boek bij de boekhandel koopt van 12,50 of meer, krijg je een boekenweekgeschenk met daarin een NS-dagkaart voor aanstaande zondag 14 maart. Jammer dat ik te laat ben met dit berichtje. Het boek alleen tonen aan de conducteur is volgens mij dit jaar niet meer geldig.