zondag 7 februari 2010

STELLING VAN DE WEEK (9)

Als De Beijumkrant en Beijumnieuws gaan samenwerken zal dat een positieve uitwerking hebben op de informatievoorziening voor de wijkbewoners.

Inzender: Menno Fritsma

(Naschrift JF: Ter zijner tijd zal ik omtrent dit onderwerp, inclusief de hele historie, mijn eigen mening vertellen. Maar eerst is het woord aan de lezer.)

48 opmerkingen:

Anna van Dam zei

ik houd van de persoonlijke invalshoek en het spontane karakter van beijumnieuws. Zonder regeltjes en verplichtingen schrijven wat je wilt is ook nog een keer verfrissend te lezen.

De beijumkrant is saai.

Anoniem zei

Sinds Johan en zijn redactie zijn weggetreiterd door de bob is er van die hele krant niks meer over. Niet doen Johan!!

Anoniem zei

Ha, zal J. vd Heerd dan ook weer terugkeren? In dat geval ben ok voor.
Jeanette

Anoniem zei

het zou wel prettig zijn als De Beijumkrant en/of beijumnieuws sommige inzendingen beter zou kontroleren,

deze week in De Beijumkrant weer een artikel over oudjaarsavond,

wij hebben tot half vier buiten gestaan en zijn zeker niet met harde hand door de ME naar binnen gejaagd zoals wel word beweerd door enkele personen, en wat de die groep betreft die durven dus alles kapot te slaan en dan gaan janken?

sorry het spijt me maar de ME had veel eerder en veel harder moeten optreden tegen die kindertjes.

Frank zei

Het optreden vd ME tegen kindertjes, daar gaat het hier niet over.Wbt. de wijkmedia: Beijumnieuws is hot en camp. Beijumkrant is oubollig en vreselijk achterhaald. Johan is dé verslaggever van Beijum en de BOB kan het zich aanrekenen dat ze hem weg hebben laten gaan. Blunder eerste klas.

Anoniem zei

Vooral niet samengaan en bv ook niet met subsidie gaan werken. Dat kost je alle spontaniteit en dat is juist het leuke van deze site!

Anoniem zei

Is hier een misverstand gaande? het gaat toch om de site van hr Jaap van Leeuwen. Beijumnieuws.nl En toch niet die van de BOB? Er zijn inderdaad drie beijumsites en uiteraard de nodige blogjes over Beijum. Maar geen is er zo actueel en uitgebreid als Beijum Blogspot. Ik stel me voor dat andere, ook meer commerciele sites mogelijk behoefte hebben aan samenwerking maar Johan is op deze manier als een vis in het water op geheel eigen(wijze).

Anoniem zei

Volgens mij is dit 1 van de weinige sites over Beijum dat actief is. En met actief bedoel ik het toestaan van reacties (anoniem of onder nickname) en minimaal elke dag 1 update.

Lijkt mij daarom een waardeloos plan om met iets anders samen te gaan werken.

Het is al heel wat anders als men voor de beheerder van dit blog gaan werken ;)

Alie zei

Johan, zo lang het vol te houden is, gewoon je eigen blog houden. Er lezen ontzettend veel mensen! Ik ben wel benieuwd naar jouw eigen reactie in dezen.

Joshua R. zei

Beijumkrant is net een partijblad. Zo vreselijk saai en nietszeggend. Voorpagina over oud en nieuw in 3e week van januari slaat gewoon nergens op. Nooit mee samenwerken alsjeblieft, ik en veel mensen met mij willen Beijumnieuws niet missen!

Anoniem zei

Wat ik leuk vond aan Beijumnieuws was het persoonlijke. Tegenwoordig met artikele uit andere kranten vind ik het minder leuk. Maar anderen waarschijnlijk meer en beter. Samengaan lijkt mij helemaal een afgang. En zeker geen positieve uitwerking, het spontane en menselijke moet gewoon blijven. Ik hoef geen dubbel nieuws.
Gerda

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

Afscheid aan het nemen Gerda? Wat ik leuk vond aan Beijmnieuws?

Anoniem zei

Menno Fritsma heeft een vallende ster gezien en een wens gedaan. Als je die wens aan anderen kenbaar maakt komt die wens niet uit.
De twee laatste Beijumkranten waren heel goed en Beijumnieuws is heel goed. Goed en heel houden dus, maar ieder apart. Redactioneel gekleurd nieuws(altijd achteraf en de website is nooit bij de tijd)van de Beijumkrant en persoonlijk gekleurd nieuws (behoorlijk snel en vers van de pers)van Beijumnieuws. Het is aan de partijen of ze samenwerking willen.Trouwens niet iedereen heeft internet en dat word vaak vergeten. De stelling vraagt om een antwoord, ik zeg "dat het niet zal werken".
Nog een vallende ster: Of moet Johan de website van de Beijumkrant gaan beheren,tegen betaling uiteraard.Heb je stelling(8) ook beantwoord

Karin.P. zei

Ik vindt de krant ook 3x niks, het nieuws is achterhaald onvolledig en partijdig.
Beijumnieuws zou alleen goed werken met een up tot date website waar elke dag het laatste nieuws op staat.
Ik krijg regelmatig een krant waarin dan bv een data staat dat er iets is maar omdat de krant te laat wordt bezorgd is ben ik al te laat.
1x zelfs met een betaalde advertentie waar een open dag was bij een fitnessschool bij Kardinge, triest.
Nee Johan lekker jezelf blijven ben wel voor een NL domein gewoon www.beijumnieuws.nl die heb jij meer dan verdiend.

En over het optreden van de ME laat ik me niet uit, we wachten op het onderzoek :-)

Anoniem zei

Johan, waarom die reactie over Wim Klein deleten? De man deugt niet en hij laat overal een spoor van vernieling achter. Hij heeft de behoefte om de baas te willen spelen maar heeft geen vat op jouw. Moet je mooi zo laten als je vanuit een organisatie gaat werken ben je met politiek bezig. Het succes van Beijumnieuws is het vrije, spontane en ongedwongene. Daar houden mensen van en daarom is Beijumnieuws een topper in Beijum. En de Beijumkrant een tobber.

Anoniem zei

Waarom Menno? RTL nieuws en NOSjournaal hoeven toch ook niet samen. Beijumnieuws is hoogstaande snelle wijkjournalistiek, moet je niet willen veranderen of samenvoegen. Zonde

Kees Huizenga zei

1. Waardering

Ik kan de stelling van Menno Fritsma wel begrijpen. Menno is een positief ingestelde man, die graag wil dat we in Beijum met elkaar samenwerken. Menno wil synergie (1 + 1 = 3-effect). Zijn oproep gaat uit van een warme pastorale grondhouding.

2. Proeve van een redactiestatuut

Begin 2008 heb ik mede op verzoek van Anja Bos van STIEL een proeve van een redactiestatuut ontworpen. De kern daarvan is dat de redactie van de wijkkrant door de AV van de BOB wordt verkozen. Tevens, dat de verhouding tussen het BOB-bestuur en de "onafhankelijke redactie" goed gewaarborgd is. Feit is dat de meerderheid van het BOB-bestuur begin 2008 tegen dit ontwerp was. Dat heb ik erg betreurd.

3. Samenwerking?

Ik zie een mogelijke samenwerking tussen Beijumnieuws en de Beijumkrant als de veroorzakers van de redactiecoup van 11 oktober 2007 integraal verdwenen zijn. Heel belangrijk hierbij is dat Johan Fehrmann zijn onafhankelijke berichten zonder enige beperking kan uitstralen als digitale boodschapper en wijkcommunicator / wijktierelier. Het is mogelijk dat de Beijumkrant meerdere berichten van Johan kan overnemen. Zonder dat (wijk)censuur wordt toegepast.
Indien er een democratisch verkozen redactie van Beijumnieuws komt, kan er sprake zijn van toenadering, wijkopbouw en groeiende consensus. Dan komt er weer wijkvrede. De zon kan weer gaan schijnen over de dreven van Beijum. Ook voor multicultureel Beijum.

4. Hoe het niet moet

Een prachtig en pikant voorbeeld uit de actuele, barre praktijk. Begin december 2009, op 7 december 2009 geloof ik, heeft het bestuur van de BOB unaniem besloten dat Anna Riemersma niet meer secretaris van de BOB mag zijn (zij was afwezig). Dit besluit was waarschijnlijk te laat voor de Beijumkrant van december 2009, maar dit besluit staat nog steeds niet in de Beijumkrant van januari 2010 (eind januari 2010 verschenen). De opvolger van Anna Riemersma is de heer John Veldman. Zie de website van de BOB, waar dit nieuws al vele weken te lezen is:
http://www.beijum.org/index.php?option=com_content&view=article&id=11&Itemid=4
Een onafhankelijke redactie had dit bericht uiteraard onmiddellijk in de wijkkrant geplaatst. Hoofdredacteur Anna Riemersma of BOB-voorzitter Wim Klein plaatst dit bericht echter niet bij de bestuursmededelingen op pagina 2 van de BOB-krant. Kijk, zo moet het dus niet! Een redactie moet de Beijumers toch serieus nemen? Geen wijkzaken onder de pet houden. De redactie is er voor de wijk; niet voor zichzelf!
De wijkkrant moet zeker geen middel zijn voor de politieke ambities van de hoofdredacteur van deze krant. Ik verwijs naar de eenzijdige berichtgeving over de regiotram.

Kees Huizenga zei

5. Een stukje geschiedenis over de Beijumkrant-affaire van oktober 2007

Hieronder volgen meerdere weblogberichten op Beijumnieuws van maart 2008. De link kopiëren (Ctrl C) en plakken (Ctrl V) in de digitale adresbalk. Of met de muis klikken op “bewerken”; vervolgens kopiëren en daarna plakken. Wellicht is de tijd rijp dat deze documenten nogmaals kunnen worden bestudeerd en worden opgenomen in het “geheugen” van Beijum.

http://beijumnieuws.blogspot.com/2008/03/blog-post.html
(3 maart 2008)

http://beijumnieuws.blogspot.com/2008/03/beijumers-spreken-zich-uit.html
(7 maart 2008)

http://beijumnieuws.blogspot.com/2008/03/beijumers-spreken-zich-uit.html
(8 maart 2008, een oproep van oud-redactielid Machteld Veenker)

http://beijumnieuws.blogspot.com/2008/03/inleiding.html
(14 maart 2008, Inleiding door Johan Fehrmann)


Zie mijn zakelijke notitie van maart 2008 in een vierluik op Beijumnieuws:

http://beijumnieuws.blogspot.com/2008/03/bob-is-een-gesloten-vesting-geen-open.html
(14 maart 2008, deel 1 van mijn zakelijke notitie)

http://beijumnieuws.blogspot.com/2008/03/de-bob-is-gesloten-vesting.html
(15 maart 2008, deel 2 van mijn zakelijke notitie)

http://beijumnieuws.blogspot.com/2008/03/de-bob-is-een-gesloten-vesting-deel3.html
(16 maart 2008, deel 3 van mijn zakelijke notitie)

http://beijumnieuws.blogspot.com/2008/03/de-bob-is-een-gesloten-vesting-4.html
(17 maart 2008, deel 4 van mijn zakelijke notitie)


De reactie van oud-eindredacteur Hilda Hofstra van 17 maart 2008:

http://beijumnieuws.blogspot.com/2008/03/niets-nieuws-onder-de-zon.html

Tot slot de reactie van Johan Fehrmann n.a.v. een vraag van een lezer:

http://beijumnieuws.blogspot.com/2008/03/reactie-van-lezer.html
(17 maart 2008)

6. Nawoord

U kunt zelf uw conclusies trekken of deze informatie nader op u laten inwerken. De tijd kan wonden helen, maar er moet wel iets veranderen aan de Beijumkrant. Een open wijkkrant, die van en voor de wijk is. Met hoor & wederhoor. Een luisterend oor naar de wijk. Die geen zaken achterhoudt!

De Beijumkrant is qua uiterlijke vormgeving goed verzorgd. Met een mooie kleurenschakering. Daarvoor mijn complimenten.

Kees Huizenga zei

Correctie: dit is de link van de oproep van oud-redactielid Machteld Veenker van 8 maart 2008:

http://beijumnieuws.blogspot.com/2008/03/bob-bestuur-moet-functie-neerleggen.html

Citaat:

"Dus de redactie is niet ‘zomaar’ vertrokken, maar de hele redactie is opgestapt wegens het eenzijdig opdringen en opleggen van adviezen en het negeren van gevoelens van vrijwilligers en zelfs het negeren van het vertrek van deze redactieleden, door het bestuur van de BOB ! Een bestuur, dat onder het mom van een “onprofessionele Beijumkrant” aan een hardwerkende en enthousiaste redactie “gevraagd en ongevraagd” adviezen dicteerde, een redactievergadering binnenstormde met “eisen” (citaten van het bestuur zelf), een redactieovername deed. Je kunt het gerust een coup noemen. De Beijumkrant stond een aantal jaren geleden als één van de beste wijkkranten te boek! En heeft vorig voorjaar ‘de aanmoedigingsprijs voor de Fakkeltrofee’ uitgereikt gekregen van medewerkers van Stiel en de gemeente, als zijnde een goed werkend team werkend naar een dito product in Beijum! Waarom geschiedde de aanval op de redactie?

Moest de toon ofwel de figuurlijke noot van Johan Fehrmann met zijn critische pen als columnist van de Beijumkrant gekraakt? Kennelijk, want precies één dag na zijn vertrek moest er al weer een andere hoofdredacteur komen. En niemand binnen het bestuur heeft via hun eigen vergadering aangedrongen op terugroepen van de ijverige en enthousiaste redactieleden, op volwassen overleg onderling en, het ergste, op het informeren van de Beijumbewoners van de redaktiewisseling! Want het (dagelijks) bestuur van de BOB schrijft nu zelf de Beijumkrant. Dat is dus een machtswisseling. Dit dicteren van adviezen ging zelfs zóver dat het bestuur de krant vóór publicatie wilde controleren op eventuele racistische opmerkingen. Van wie? En waar waren die dan geweest? Dat is toch te gek voor de pers? Dat is uitpersen. Dus dat riekte naar: opgeruimd staat netjes. Dat is toch te gek om los te lopen! En dát wilde de toenwerkende Beijumkrantredactie ook niet meer en koos in twee etappes noodgedwongen voor opstappen. Dat u allen, de bewoners van Beijum, niet op de hoogte bent gesteld van de redactiewisseling en dat ook de oude redactie is verhinderd om dit om dit aan u mede te delen, klopt toch van geen kant?
Waarom deed het bestuur van de BOB dat?

Duidelijker kan ik niet zijn: dit conflict is er één geworden op heel Beijumniveau. Immers, een bestuur van een bewonersorganisatie dat een conflict niet kan oplossen en de bewoners niet op de hoogte kan stellen van een machtsovername, is er slechts voor zichzelf." Einde citaat.

Later citeer ik het lijstje (het "ongevraagd advies") van vice-voorzitter Wim Klein namens het BOB-bestuur voor het oktobernummer 2007 van de Beijumkrant. Deze bemoeienis spreekt voor zichzelf...

Kees Huizenga zei

Hierbij het "ongevraagd advies" van Wim Klein van begin oktober 2007.

“BOB
Bestuur

Aanvullende notitie op kopij bestuur voor de wijkkrant oktober 2007


Voorstel aan de redactie

Rubriek Berichten van de bewonersorganisatie verlevendigen met foto’s en op pagina 2 plus pagina 3. Samen doen naar pagina 5, 7, 9, 11, 13 of 15. Overleggen met Stiel.

Redactie vragen om achtergrondartikelen op te nemen over:

Nieuw Lokaal Akkoord (bv. interview met Liesbeth vd Weetering en Anja Bos over ongerustheid ALV BOB over gang van zaken op wijkbijeenkomst over NLK op 25 september jl.). Ook Jan Seton erbij? (voorzitter raadsfractie CDA en wijkkerngroep NLK Beijum).

Montessorischool, bv. interview met Anna Riemersma, Betty de Boer en woordvoerder PvdA-raadsfractie, over de gang van zaken.

Platform ouderenbeleid Beijum, bv. interview met Rita Arkema, Jochem Atema, Jan van der Heide en platformondersteuner van de MJD.

Herbouw Beijumerweg 17: meer geld voor bezoekerscentrum Natuur en Milieu Beijum na sluiting Natuurmuseum?

Aanpak Groene Long dreigt te verzanden: interview met Frans Egberink en Theo Smit.

Vaste pagina "Wijkbewoners van de maand": heerdcomité’s, ouderraden van scholen, actiecomité’s, enz. met foto’s enz. Hele pagina voor nemen. Goed voor het draagvlak van de krant.”

Einde citaat.


Conclusie: de uitgever van de wijkkrant gaat op de stoel van de wijkredactie zitten. Een uiting van autoritaire persbreidel en gelijkschakeling met de BOB! Zo moet het dus niet!
Een redactie van een (wijk)krant moet waarlijk onafhankelijk zijn! De wijkkrant is er niet voor de BOB en BOB-kerngezinden, maar voor en van de wijk!!!


Nog een correctie. Bij punt 3 van gisteren. De zin moet luiden:

"Indien er een democratisch verkozen redactie van de Beijumkrant komt, kan er sprake zijn van toenadering, wijkopbouw en groeiende consensus."

Kees.K zei

Goh Kees, je hebt je paardje wel weer gevonden zeker. Succes met je frustraties en ik hoop niet dat je ooit in de bob komt.

Anoniem zei

Onaardige reactie Kees K.Hoe zit dat met jouw frustraties naar Kees H. toe? Lijkt ook verrekte veel op een stokpaardje.Doe nou niet zo kinderachtig en blijf bij het onderwerp. Frustraties en persoonlijke aanvallen van jouw verstieren de boel hier.

Johan Fehrmann zei

Graag geen persoonlijk gekissebis van reageerders onderling. De onderwerpen zijn Beijumkrant, Beijumnieuws, eventueel samengaan en waarom eventueel niet. Opmerkingen over stokpaardjes en frustraties zijn niet relevant.

Kees.K zei

@ Anoniem 23.12. Het onderwerp boeit me niet, of nou de ene of de andere 'de baas over beijum wil zijn' zal me worst wezen. Maar inderdaad, het is geen aardige reactie, maar moet dat dan? Wel kan ik me ergeren (geen frustratie) dat er van alles en nog wat uit het verleden wordt getrokken (bijgesleept) om te benadrukken dat de vroegere redactie beter was. Ik lees de beijumkrant nog maar sinds 2003 en vond het toen niks en nu ook niet, alhoewel ze sinds de laatste editie een beter format hebben gevonden. Het blog van jf is leuk (maar niet dat het de mond is van 'heel beijum', meer beium noord), en ik hoop dattie dat blijft doen, zoals ik al eerder heb gezegd. Maar niet dat het gedoetje krant/blog samengaat. Inderdaad, ik ben wat zat van de 'juristische' overtuiging van Kees.H. Nou, dit is wel weer on topic toch?

Johan Fehrmann zei

Graag geen reactie onder mijn naam plaatsen!

gwanders zei

Als je altijd achterom kijkt zie je niet wat voor je gebeurd. Meestal struikel- of val je dan.

Kees Huizenga zei

@ Ginus Wanders

Met de wijsheid van het verleden kun je in het heden stappen doen met het oog op de toekomst ("met de wijsheid van nu": een typisch Donneriaanse uitdrukking!).

Uit zeer betrouwbare bron heb ik vernomen dat binnen de boezem van de BOB wordt gesproken over een redactiestatuut. Kennelijk wordt de noodzaak hiertoe eindelijk aangevoeld. Mijn ontwerp van een redactiestatuut is eveneens ter sprake gekomen. Dat is winst.

@ Kees K.

Het gaat niet over mijn "juridische overtuiging", maar over mijn democratische gezindheid (een grondhouding). Een redactie met een democratische legitimatie of democratische verkiezing heeft een eigen bevoegdheidstoedeling en dito competentie. Het bestuur van de BOB kan dan niet meer opperhoofd van de redactie van de wijkkrant zijn. Iemand die "de baas wil spelen" is per definitie bron c.q. oorzaak van (interne) conflicten. Dat blijkt ten volle bij de BOB. Al jaren. Structureel! Het is "gesubsidieerd ruziemaken"; met dank aan Jaap van Leeuwen van de Regiokrant Groningen. Laten we daar eens over gaan nadenken! Over actieve bewonersparticipatie en "vertrouwen in de buurt" (het WRR-credo). Samenwerken met heerdcomités en andere netwerken in Beijum.

Nadere, nieuwe regelgeving kan dienend zijn om mogelijke conflicten te voorkomen.

Ik heb geen enkele ambitie om "de baas over Beijum" te willen zijn. Ik wil wel heler of bemiddelaar zijn. Desgewenst samen met STIEL en met Menno Fritsma.

Theo zei

Knap gezegd Kees Huizenga. U bent af en toe knap lang van stof maar in de kern hebt u gelijk.Ik heb vaker klachten over die mijnheer Wim Klein gehoord, laatst sprak ik iemand van Gvav-rapiditas; bazige en manipulerende verhalen over de man, daar lusten de honden geen brood van. Vreemd dat zo'n gefrustreerd figuur de baas wil spelen over vrijwilligers om zijn zin door te drukken. Kan er geen actie ondernomen worden om hem weg te krijgen?

Kees.K zei

@Kees H., ik ben het me je eens dat, ik vertaal je nu maar even, een wijkkrant onafhankelijk van een 'wijkbestuur' moet kunnen functioneren. Maar dat de BOB dat niet toestaat, is helaas te wijten aan de democratie. BOB betekent toch 'bewoners organisatie beijum? Maar als er maar een paar mensen, een hond en een halve paardekop op de vergaderingen komen en voor aanblijven van het bestuur stemmen, dan kan men 'de macht' niet kwalijk nemen dat ze die behouden.

Dat is ook het antwoord op @Theo: natuurlijk kan er wat gedaan worden om het huidige bestuur weg te zenden, namelijk met genoeg georganiseerde bewoners het bestuur komen wegstemmen. Maar helaas, het zal wel wat cynisch overkomen, er is vrijwel niemand die dit gesubsidieerd ruziemaken (hij is leuk ja) wat interesseert, behalve een handje vol betrokkenen. Want wat moet die BOB dan, in welke samenstelling dan ook, doen voor beijum als het een 'subsidie-onderclubje' is ten opzichte van de gemeente? Zelfs simpele dingen als borden 30km op de heerden laten plaatsen lukt niet. Wel lukt het bewoners (zonder BOB maar in direct contact met de gemeente) inspraak te krijgen over de ongelijkvloerse oostelijke ring.

Dus waarom een BOB willen? Of een wijkkrant? Democratie heeft pas zin als een stem ook gehoord wordt. Dus kijk goed waarop je stemt op 3 maart, dat is belangrijker voor de wijk.

Anoniem zei

Daar heb je een punt KeesK. Het punt met dat wegstemmen is: er wil geen hond naar zo'n bob-avond toe. Ik ben twee jaar geleden een keer vijf minuten binnen geweest en dacht: weg wezen hier! Wat een afstotelijke en zelfingenomen figuren.Omdat er niemand heen wil kun je zo'n bestuur ook niet wegstemmen, als ik me goed herinner heeft de beheerder van dit weblog en sympathisanten dit een keer geprobeerd. Maar dat lukt niet omdat geen fatsoenlijke mens naar zo'n avond wil. De BOB bestaat bij de gratie van afstotelijkheid. Zo kan het zootje zichzelf in stand houden.Jammer dat de gemeente of Stiel de zaak niet uit elkaar haalt en een nieuwe opbouworganisatie in de wijk neerzet.Gemmenteraadsverkiezingen of landelijke verkiezingen zullen in deze niks oplossen.

Menno Fritsma zei

Al 31 reacties! En zo zie je maar weer hoe een stelling gebruikt kan worden om allerlei zijwegen in te slaan. Johan heeft het over 'samengaan'. Over samengaan wordt niet gesproken in de stelling. Er wordt gesproken over samenwerking.
Samenwerking houdt in dat onderling aandacht wordt besteed aan elkaars artikelen en nieuwtjes, dat je af en toe wat samendoet of wat onderling verdeelt en dat je zo ook aan de wijkbewoners laat zien dat je van elkaars bestaan weet, dat je elkaar respecteert en niet doet alsof de ander niet bestaat. Zowel Beijumkrant als Beijumnieuws blijven volgens de stelling zelfstandig.
En de vraag aan de lezers is of dat alles een goed idee is met betrekking tot de informatievoorziening voor de wijkbewoners. Niets meer en niets minder.

Anoniem zei

Menno Fritsma denkt opbouwend maar ook een beetje naief. Zou hij denken dat Johan fehrman wil samenwerken met een redactie die helemaal onder de knoet van een bob-bestuur zit? Zo'n voorstel zou eerst de goedkeuring van dit bestuur moeten hebben, daar begint ie vast niet aan.Eerst de onderliggende en stinkende problemen oplossen.

Kees Huizenga zei

Bewandel ik een zgn. "zijweg" met deze twee zinnen van 31 januari 2010 onder punt 3, Menno?

Citaat: "Het is mogelijk dat de Beijumkrant meerdere berichten van Johan kan overnemen. Zonder dat (wijk)censuur wordt toegepast."

Ik denk aan zijn artikelen over de Montessorischool, De Boerderijum Beijum, de Groene Long en de schooltuinen van Beijum, de Wiershoeck, Plein Oost, etc.

Anoniem zei

Hoort een 'heler' of bemiddelaar niet neutraal en onpartijdig te zijn? Kees kan wel proberen de vermoorde onschuld te spelen, maar de kwalifikaties die hij ook in dit topic weer aan die boblui geeft lijken in het geheel niet op zijn lofzang op deze site. Wat meer bescheidenheid zou hem sieren.

Kees.K zei

@Anoniem 23:15, toch zeg je zelf dat "gemeente" of "stiel" (=de gemeente) er wat aan moeten doen. Dus lijkt me je stem op 3 maart wel belangrijk.

Anoniem zei

Kees K. Ik ga zeker op 3 maart. Elke stem is belangrijk. Maar waarschijnlijk moet Beijum z'n eigen problemen oplossen. Dat zeurt al zolang dat je mag hopen dat er ingegrepen gaat worden door stiel of gemeente.

Anoniem zei

Tjongejonge, wie moet er eigenlijk ingrijpen? en waarom? Volgens mij heeft Stiel er net zo veel over te zeggen als de Lidl of zo, dus helemaal niets. en de gemeente grijpt terecht niet bij die bewonersklub in, omdat daar niets gebeurd wat niet door de beugel zou kunnen, lijkt me. Want het was toch Kees Huizinga die dat een jaar geleden dacht en aan de bel trok? En is de klup daarvoor op de vingers getikt? Dan had kees ons dat wel laten weten, gezien zijn haatliefdeverhiouding. Want ik las dat hij ook nog lid van die klup was. Bagger uitstorten op de klup waar je zelf lid van bent. Hoe moeilijk kan een mens in elkaar zitten?

R. van de Meer zei

Heb de links van Huizenga eens doorgelezen. Zat met me oren te klapperen. Waarom is dit nooit vertelt? Wat een diepe schande! Mocht ik als beijumer ooit overwegen om lid vd BOB te worden laat ik het nu wel uit mijn hoofd. Die Wim Klein moet gewoon inbinden en wegwezen.Tegen de beheerder van Beijumnieuws zeg ik: knap werk dat u ondanks dat brute gedrag van de BOB bent doorgegaan! De Beijumkrant hoeft van mij niet meer en ik snap dat u er niet mee wil samenwerken.

Kees.K zei

@Anoniem 4-2-20:17, mee eens, stemmen is goed, maar Beijum moet ook wat doen, want @ Anoniem 4-2-21:41, er gebeurt niks in Beijum. Dus allemaal lid worden van de Bob en dan alles wegsturen wat er nu 'regeert'? Ach nee, dat helpt ook niet, want wat voor macht heeft die bob dan? Hun financiele gewin denk ik, net als de stielpiepels. Maar wat er nu aan Beijum mis is??? Ik woon hier heel fijn en heb niet zo'n behoefte aan overkoepelende belastingverterende organen. Ik hoop wel dat jf zijn 'leven van alle dag in beijum' voortzet.

Anoniem zei

Heb ik door omsatndigheden een paar dagen dit topic niet kunnen zien, zie ik dat het toch weer gelukt is om er een flink staaltje BOBbashing van te maken. De ene Kees moet weer zo nodig een sterk persoonlijk gekleurde versie van het gebeuren van twee jaat geleden van stal halen, de andere Kees kraamt volstrekte onzin uit over de rol bvan de BOB over de 30 kilometer en oostelijke ringweg. Ik lees en weet toch echt dat ze daar wel degelijk bij betrokken zijn. Een kritische houding lijkt me prima, maar waarom is het nodig om baarlijke nosnens te verkondigen.
@ RvdMeer de tip om ook een s op de naamgever van die stukken te googelen. Waarschijnlijk gelooft hij zijn ogen ook dan niet…

R. van de Meer zei

Anoniem, waatrschijnlijk ben je iemand van de BOB maar: zou je even duidelijk willen communiceren? Op welke naamgever moet je googelen? fehrman, Huizinga, veenker; ze hebben allemaal stukken geschreven. De BOb is bekend met gesubsidieerd ruzie maken, ga je er aan meedoen. Hoezo bobbashing, kun je de klachten van mensen niet serieus nemen ofzo

Anoniem zei

Kruip Johanin zijn KONT

Jeanette zei

Je bent anoniem en je schrijft een tekst zoals hierboven. Hoe diep kun je zakken. Zeker iemand van de BOB?

Anoniem zei

gek is dat. zodra iemand iets kritisch - of iets zieligs, want dat is die stomme zin - opmerkt, wordt-ie gelijk in het bob-kamp ingedeeld. nogal makkelijk zulke interpretaties en vooroordelen, blijft het lekker hunnie tegen zullie. want het gaat er toch niet om wat waar is of niet, het gaat om wie het hardst de ander overschreeuwt.

Anoniem zei

Gek is dat idd,het heeft raakvlakken met de BOB en het gaat over conflicten.

Anoniem zei

Ik zou het niet doen als ik Johan was.Beijumkrant is gesubsidieerd en de medewerkers krijgen vast een vergoeding.En idd heb je dan met die vreselijke boblui van doen.

Kees.K zei

@Anoniem 5-2-10 13:14 Zo vroeg al uit de kroeg?