woensdag 10 februari 2010

VERNIELINGEN BIJ CROSSBAAN

Een paar keer per jaar steken vrijwilligers de handen uit de mouwen in het Groene Hart, of zoals u wil: de Groene Long. Pakken kranten, kapotte fietsen, gemolde winkelwagens en ander vuil, het is elke keer weer een beste hoeveelheid wat bij elkaar gesprokkeld wordt. Ik herinner me dat schoonmakers en opruimers tijdens een actie in september aangaven dat vooral in de buurt van de crossbaan een hoop troep was gevonden. Dat is jammer en ook riskant, het draagvlak van omwonenden van de crossbaan t.o.v. de jeugdvoorziening is het laatste half jaar drastisch gedaald. (Geluids)overlast, dealers, vernielingen en agressie naar omwonenden toe als ze hiet iets van zeggen etc. Zie de berichtgeving hierover van 7 en 8 december. Tijdens een emotionele avond (7/12) spuugden omwonenden hun gal: zo kon het niet langer.

De jongeren willen graag een verlicht punt bij de crossbaan hebben tijdens deze donkere dagen/avonden. Een plek om te kunnen kletsen, biertje drinken, lol maken etc. Onder bepaalde voorwaarden zou de gemeente daarmee akkoord gaan, de strekking van het verhaal was dat de jeugd dit kon verdienen door zich goed te gedragen en niet meer voor overlast te zorgen. Een actieve Beijumer die altijd aan de schoonmaakacties in de Groene Long meedoet stuurde deze foto's met bijgaande tekst.
Hierbij de foto's van de vernielde container. Tijdens de opbouw van een gelegenheid (container) waarin een aggregaat etc. kon worden geplaats is de container nu al gesloopt de sloten er afgebroken en de scharnieren afgebroken, al met al een trieste boel.
Acties als deze zullen het voortbestaan van de crossbaan verder onder druk zetten en dat is jammer. Een beetje meer rekening houden met de buurt en het in acht nemen van bepaalde grenzen door de jongeren zou het jongerenplekje in de groenstrook van Beijum levensvatbaar houden.

2 opmerkingen:

Karin.P. zei

En waar is het bewijs dat jongeren van de crossbaan dat hebben gedaan ???
Het is wel erg makkelijk hun de schuld te geven, die container staat daar in een park waar jan en alleman kan komen.
En voor andere boeroepers ik heb helemaal niks met de crossbaan evenmin mijn dochter maar ik vindt dit gewoon niet kloppen.
Dus als ik een container voor de Bron plaats en hij is stuk dan geef ik gewoon de mensen van de kerk de schuld ??? nee dus

Anoniem zei

Waarschijnlijk hebben bewoners van Innersdijk dit gedaan.