vrijdag 26 februari 2010

VERNIELDEN DEZE KNAPEN OOK AUTO'S IN BEIJUM?

Vorige week sprak ik iemand in Beijum die vertelde dat onverlaten aan zijn auto hadden geprutst. Gisteren verscheen dit artikel op de site van het Dagblad. Zijn er meer Beijumers de dupe geworden van deze vernielacties?
Met de aanhouding van twee jonge knapen uit Groningen heeft de politie de vernieling van zeker vijfentwintig personenauto's opgelost. De 12-jarige jongens sloopten met een schroevendraaier emblemen van automobielen. Vaak met grof geweld waardoor ook nog lak- en blikschade aan de auto's is veroorzaakt.
De politie kon de knapen arresteren op het Kardingeplein na een tip van een getuige. Bij één van de jongens stak een glimmend voorwerp uit de broekzak. Het was een merkteken van een auto. Uit de kleding van de verdachten kwamen op het politiebureau nog eens 14 emblemen tevoorschijn. De 12-jarigen bekenden dat zij eerder op de dag ook al op strooptocht waren geweest. Deze eerste strooptocht leverde elf emblemen op. Deze buit is bij een van de jongens thuis op zijn slaapkamer gevonden. Na verhoor zijn de jongens overgedragen aan hun ouders. De politie roept de 25 gedupeerde autobezitters op zich te melden. Ook getuigen die hebben gezien dat de knapen met hun strooptocht bezig waren kunnen zich bij de politie melden.
http://www.dvhn.nl/

Geen opmerkingen: