vrijdag 5 februari 2010

OVERVALLER KAROULINE GEPAKT

Een van de overvallers die op 9 januari een overval pleegde op het levensmiddelen- en delicatessenwinkeltje Karouline is eergisteren gearresteeerd. Naar verwachting zal de andere dader binnenkort ook in de kraag worden gepakt.

Op deze archieffoto ziet u de eigenaren voor hun winkel. Karouline is gevestigd aan de buitenste schil van "Winkelcentrum" Oost. De een (rechts) heeft een Syrische achtergrond en de ander heeft Italiaans bloed. Samen trachten ze hun eigen inkomen te verdienen door in deze economisch moeilijke tijden een eigen bedrijfje te starten. En dat bij een Plein Oost, een gebied dat niet overloopt van aantrekkelijkheid. De daders van de overval hadden geen boodschap aan de durf en het doorzettingsvermogen van het stel. Met bruut geweld kwamen ze op 9 januari binnen en eisten geld. Hoeveel namen ze mee? "Ongeveer 400 euro en mijn mobiel maar die heb ik gisteren teruggekregen van de politie." De schrik zit er zeker goed in? "Valt mee hoor, de eerste dagen wel even maar daar zijn we overheen gestapt. En natuurlijk hebben we maatregelen genomen in de winkel. Nee, ik zeg niet welke."
Naschrift Johan Fehrmann: met de zinsnede "een gebied dat niet overloopt van aantrekkelijkheid" wordt bedoeld de economische (on)aantrekkelijkheid voor (nieuwe) ondernemers om zich hier te vestigen en het hoofd boven water te houden. Het heeft in dit verband niks te maken met het al of niet aantrekkelijke om er een huis te huren of er te (gaan) wonen. Daarom ook het accent op het moedige van dit tweetal die het wél aandurfden.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

10 jaar geven zeker weer een BUITENLANDER

Unknown zei

Lekker makkelijk om buitenlanders maar weer de schuld te geven net of Nederlanders zulke lieverdjes zijn.

Ingrid Morrison zei

Heel erg rot voor deze twee lieve mensen.
Maar toch ook weer jammer dat Plein Oost weer benoemd wordt als ''een gebied dat niet overloopt van aantrekkelijkheid''.
Je zou er maar een woning hebben, Johan en er prettig wonen.
Natuurlijk kan het plein bij de Bieb mooier en gezzelliger, maar verder is er toch niets mis mee?

Karin.P. zei

Had het ook al gehoord, maar niet gemaild aangezien er de vorige keer ook niet over werdt geschreven.
Helaas zijn de straffen in Nederland erg laag en zullen ze er wel weer bekaaid afkomen en dan nog niet te praten over slechte jeugd blablabla.