dinsdag 9 februari 2010

DE PROMENADE VAN WINKELCENTRUM BEIJUM

De promenade in Winkerlcentrum Beijum bewijst vooral in deze koude wintermaanden z'n waarde. In de zomer van 2001 ging de bouw van Winkelcentrum Beijum van start: Het winkelcentrum wordt uitgebreid met 2500 m2 nieuwbouw. Daarnaast zal de huidige winkelruimte van 1600 m2 worden gerenoveerd. Het nieuwe complex wordt gescheiden in een noordelijk en zuidelijk winkelsegment door middel van een inpandige overdekte voetgangerspassage. De totale investering bedraagt 11 miljoen euro.

Het nieuwe winkelcentrum is deze weken op de kop af zeven jaar open en wat hebben we er profijt van. Een lekkere warme en gezellige overdekte winkelstraat. Wie herinnert zich niet het oude koude, waaierige en onoverdekte Winkelcentrum West? Jongeren hebben de promenade ook ontdekt, regelmatig wordt er op kleedjes rommelmarktspulletjes te koop aangeboden: cd's, boeken, knuffels enz. De linker foto was in de haast bijna niet te maken, drie tieners vlogen onlangs met een noodgang op skeelers door de promenade. Rechtsboven deed een medewerker van Albert Heijn het vorige week duidelijk kalmer aan. Rustig zat hij boven op een dweilapparaat keurig de vloer schoon te maken. Het gebeurt allemaal in Beijum. In de enige en echte winkelstraat van de wijk. http://www.nieuwsbank.nl/inp/2001/07/02/H001.htm

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ga eens naar Lewenborg daar komt nog eens een winkelcentrum dat is die in beijum een kippehok

Anoniem zei

Lewenborg is een kippenhok

Alie zei

qua winkelaanbod wordt lewenborg geweldig. Maar de dagelijkse dingen haal ik hier in Beijum en de iets minder frequente dingen kan ik nu (straks) naar lewenborg, en hoef niet meer perse naar Paddepoel.
Als iedereen het nou eens zo zou bekijken ipv te schelden met kippenhokken en alles.. Beijum en Lewenborg zijn toch niet elkaars concurrent? Wie in Beijum woont wil dat niet doen in Lewenborg en andersom, maar wat maakt dat nou uit voor de boodschappen?
Grow up!