zaterdag 20 februari 2010

IN BEIJUM KUN JE OOK STEMMEN HALEN

Bij de ingang Beijum Zuid, op de hoek met de busbaan naar Kardinge, staat een aanplakbord volgeplakt met politieke posters. Ze hangen daar denk ik voor de flauwekul, het verkeer raast hier voorbij en je kunt met geen mogelijkheid te teksten op de posters lezen. Nou ja, de bus moet hier regelmatig wachten voor andere automobilisten, dit geeft af en toe wel de mogelijkheid om een halve minuut naar het bord te koekeloeren. Zou je als zwevende kiezer door zo'n bord kunnen worden beïnvloed? De hele dag in een chagrijnige bui zijn en dan ineens vanuit de bus lezen: D66, Ja. Je kikkert helemaal op want je weet: ik ga op 3 maart op die partij stemmen. Of je voelt je miserabel en eenzaam in de bus en je leest ineens: SP, Wij. Vrolijk en monter ga je verder, met dank aan het bord en de poster.

Op de dag dat Balkenende zich met z'n versleten kabinet bij de koningin kan gaan melden zag ik allerhande mensen in de wijk reclame voor een politieke partij maken. Twee jongemannen met het opschrift CDA op hun rug liepen door de Godekenheerd naar, ja waarheen eigenlijk. Vast ergens heen om te vertellen hoe ontzettend belangrijk het is om op hun partij te stemmen.
Bij de ingang van Winkelcentrum Beijum werd het winkelend publiek vanmiddag getracteerd op flyers van de VVD. Ook kon je een ballon krijgen met de tekst VVD erop. De flyer nam ik aan en ik vroeg me af of de ballonnen wellicht liberale proefbalonnen waren. Daar zitten we in Beijum op te wachten. Op de flyer staat te lezen dat Groningen Betty wil. En zeker nu. Een schaars geklede Betty (Boop) op de flyer met de tekst: omdat politiek om de inhoud draait hebben wij onze eigen Betty. VVD, zeker nu. Eerlijk gezegd weet ik niet waarom er 'zeker nu' bijstaat. Zeker nu? Vorig jaar dan maar niet? En volgend jaar ook niet? Verder lezend in de flyer is te zien dat oppositiepartij de VVD in Groningen veel is gaan lijken op de oude SP die overal tegen was. Zeker nu, tegen het forum, tegen de tram en tegen belastingverhoging.
De VVD-mensen wilden best even met hun gelegenheidoutfit en attributen op de foto. In het midden staat Lenneke van Marmeren. Ze flyert ook een beetje voor haarzelf. Op haar flyer staat:"Ik sta op een hele spannende plek op de lijst, nr 8 en ik heb dan ook ieders steun en stem nodig om me nog 4 jaar in te mogen zetten voor deze mooie stad. De komende weken ga ik er dan ook hard voor vechten, om me daarna hopelijk nog 4 jaar in te mogen zetten voor deze geweldige stad. Hebt u nog goede ideeen voor Groningen dan hoor ik het graag." lennekevanmarmeren@gmail.com
Het politieke spel, dames en heren. Ieder zijn of haar meug, maar moet dat nou wel? Ik bedoel, moet de politiek nou echt naar de burger toe? Vorige week kreeg ik dit bericht:
Vanuit GroenLinks was ik, kandidaat-raadslid, afgelopen donderdag aanwezig als toehoorder bij de 'werkconferentie Integratie'. Ik heb daarover een bericht geschreven op mijn weblog, en ben benieuwd of het aansluit bij uw ervaring: http://ikbenkris.wordpress.com/ . Ik heb het bericht titel 'Koffer' gegeven.
Verkiezingstijd. Je kunt erop kankeren. Maar je zult maar in een dictatuur wonen.

8 opmerkingen:

Geerd wilders zei

Stem Geerd Wilders komende verkiezing na bolkenenden die lul

Martin zei

Ook niet op Karen Dekker

Anoniem zei

Hallo domme en achterlijke Geerd.

Wordt het niet eerst tijd dat je naar een taalcursus gaat?

geerd zei

Kan dat ook in beijum Taalcursus

Anoniem zei

Hallo Geerd. Ken je Geert ook?

Anoniem zei

Stem SP

Hajé Bussink zei

De slogan van de VVD 'Zeker nu!' schijnt te betekenen dat je je nu moet zekeren (een veilig houvast uitzoeken), want de VVD komt eraan, en dat gaat geen prettig ritje worden. Of ze daar nou stemmen mee gaan trekken...

Anoniem zei

'Zeker Nu' slaat op het feit dat het zeker nu in deze roerige tijden en na jarenlang financieel en beleidsmatig kontedraaien van de linkse partijen in Groningen tijd wordt voor een solide beleid van de VVD. (gokje)