dinsdag 19 januari 2010

OUDE MONTESSORISCHOOL GAAT TEGEN DE VLAKTE

Duizenden kinderen hebben er rondgelopen en in verschillende klaslokalen gezeten, de eerste woordjes leren lezen en schrijven, vriendjes gemaakt, ruzietjes uitgevochten, gedagdroomd, gemijmerd, op het speelplein gespeeld etc. etc. Maar aan alles komt een eind. Dat klinkt in dit verband erg dramatisch, maar de sloop van de oude Montessorischool zal niet bij iedereen heftige gevoelens en emoties oproepen. De nieuwe school, De Dijk, komt door het neerhalen van de oude locatie nog beter uit de verf. Voor alle betrokkenen van de 1e Montessorischool zal ongetwijfeld de vreugde overheersen, loslaten gaat nu eenmaal gemakkelijker als er een aanvaardbare vervanging is.
De Dijk is niet alleen aanvaardbaar, links en rechts hoorde ik op de openingsdag dat de school de mooiste van de hele wijk en misschien wel van de stad is. Iedereen moet daar zelf maar over oordelen of zich er een mening over vormen.
Op de bovenste foto is te zien dat de voormalige ingang van de oude school reeds tegen de vlakte is gewerkt, het maakt het zicht op De Dijk vanaf de zuidkant een stuk beter. Op de rechterfoto is te zien hoe de voormalige locatie van het speellokaal en Pinokkio wordt gesloopt. De zachtheid en liefde voor de kinderen zal hier steeds de boventoon hebben gevoerd, deze dagen domineerd de medogenloze en onverbiddelijke hand. Het is gebeurd met de oude Montessorischool. Over twee maanden wordt het voorjaar. Niet alleen de bomen en bloemen en planten in de wijk zullen weer in bloei komen te staan, als het goed is zal dit gedeelte van Beijum, met alles er op en eraan, ook op gaan bloeien. Maar eerst moeten de oude wortels uit het verleden verwijderd worden. Dat proces is op het ogenblik in volle gang.

2 opmerkingen:

Alie zei

Sow, dat is op tijd. Wel fijn voor de kinderen dat er straks een mooi groot (ontdek)plein voor hun komt. Hopelijk zijn ze daar net zo snel mee. Ik woon natuurlijk niet in de omgeving, maar ik vind het klasse dat er geen woningen komen, dat dat plan van de baan is. Dan wordt het veel te opgepropt. Nu hou je het lekker open, wat praktische parkeerplaatsen en een mooi plein, die ze heel sociaal delen met de hele buurt! Mooier kan toch niet?

Joris zei

Doet me pijn dat de oude school weg is..