donderdag 28 januari 2010

VOOR BRONNO SCHUT MAG DE WINTER AFGELOPEN ZIJN

Visboer Bronno Schut heeft de afgelopen winterweken zijn kar in verschillende posities op het Winkel Plein West neergezet. Dit deed hij niet voor de lol of voor de flauwekul. Drie weken geleden ging hij dusdanig voor de huizen aan de westkant staan dat hij geen gure winterwind kon vangen. Binnen bij de hete bakolie kan Bronno zichzelf nog redelijk warm houden. Maar er zijn ook klanten, en hij wil graag dat die ook nog een beetje behagelijk kunnen staan. In mijn naïviteit dacht ik dat de wintermaanden topmaanden zouden zijn voor Bronno. Lekker een warm visje happen in de vrieskou, dat zouden vast en zeker meer mensen doen. Maar niets is minder waar:" Ik heb deze periode weinig omzet omdat er veel minder aanloop is van klanten." Bronno moet nog even doorbijten, de winterse buien blijven eerst nog komen. De kou is nog niet uit de lucht. In maart en april kun je vast weer op een stoeltje voor de kraam een visje eten. Het zou mooi zijn als de kar van Bronno in een mooi overdekt gedeelte zou staan. Behalve een visje eten zou je dan een kop koffie of een pilsje kunnen drinken, krantje lezen, met elkaar kletsen etc. Kijk nou toch eens de auto's op dit plein, ze domineren de hele boel. Natuurlijk is dit belangrijk voor de omzet van de ondernemers. Maar het wordt er niet gezelliger van.
Naschrift: Het is spek en spekglad in en rond Beijum. Op de wijkring valt amper te rijden en ook de Beneluxweg is een ijsbaan. Voorzichtigheid is geboden!

2 opmerkingen:

Alie zei

Sterkte voor Bronno, lijkt me erg lastig als zelfstandig ondernemer momenteel.
En idd, pas op voor de gladheid, ik ben gisteravond op de wijkring tegen een geparkeerde auto gereden, of liever gezegd gegleden door de gladheid. Ik had het niet door, gleed zo in een flauwe bocht rechtdoor (gelukkig niet hard en niemand gewond, behalve beide auto's dan)
Toen ik uitstapte om te zeggen dat ik er zo aankwam (tegen de eigenaar), en toen gleed de auto nog verder zonder me, ik kon m nog vastgrijpen gelukkig.
Pas op dus. Ook nu tijdens sneeuwval en/of dooi blijft het verradelijk..

Anoniem zei

Heb deze week een makreel voor m'n verjaardag kado gekregen. Pech voor jou Bronno, maar je zult me een week moeten missen.

(René)