dinsdag 28 april 2020

UIT DE OUDE DOOS (458)


Tijdens de beginjaren van Beijum zijn verscheidene noodvoorzieningen neergezet om bijvoorbeeld eten en onderwijs voor de nieuwbakken wijkbewoners te garanderen. Het Gezondheidscentrum bestond nog niet, AH-Meins had een noodverkooplokaal uit de klei gestampt, en ook waren de scholen nog niet op orde. Op de foto ziet u spelende kinderen op een noodspeelpleintje spelen. Niet zo maar een pleintje, nee, het  was het tijdelijke schoolplein van De Heerdstee. Waar de school destijds precies was gehuisvest weet ik zo niet, wel dat dit in de Framaheerd was.

 Zo kan het gebeuren dat kinderen die eind jaren zeventig, begin jaren tachtig op de klei in de Framaheerd aan het spelen waren zichzelf nu, ruim 30 jaar later, terug kunnen zien op internet. De meeste kinderen op de foto zullen zullen inmiddels zelf kinderen hebben. Wonen ze nog in Beijum? Mocht iemand zichzelf herkennen, en z'n of haar verhaal willen doen, mail dan naar Beijumnieuws@hotmail.com

Let ook op de 'oldtimers' die destijds het straatbeeld opfleurden.

(Het kan een keer zijn dat een afbeelding per ongeluk doubleert, al eerder in de Oude Doos van Beijum heeft gestaan. Lastig om alle ruim 450 afleveringen na te lopen. Mocht u een foto zien die al een keer geplaatst is, meld dat dan aub)

Update 22.25 uur, zie ook dit bericht met foto links….In aflevering 108 van de Oude Doos.

1 opmerking:

Marleen zei

Als je even terugkijkt naar de foto die je laatst nam van de vuurplaats in de Appelhof, dan zie je daar op de achtergrond hetzelfde pleintje. Met modernere auto's, dat dan weer wel. En op de foto van juf Janny en haar kleuterklas in de nieuwste Beijumer, zie je ook het schoolgebouwtje staan, met dezelfde huizen op de achtergrond.