zondag 26 april 2020

NATUUR IN EN ROND BEIJUM (162)


De plantaardige natuur in en rond Beijum ontwikkelt zich deze dagen zoals altijd eind april spectaculair.

Bloesems, paardenbloemen, tulpen, groen aan de bomen en struiken.

Mooi om te zien.

Maar hoe vergaat het sommige dieren?

Foto links, er werd afgelopen donderdag een papegaai aangetroffen in de Fossemaheerd.

Jort Kruims maakte de foto en vroeg zich af van wie de papegaai was, om even later te melden dat de eigenaar bekend was.

Mooi beestje, zou die als een echte papegaai ook van alles hebben uitgekraamd gedurende zijn vrijheid? Koppie krauw.

Dan foto rechts, een dag eerder gemaakt door de blogger himself. Buiten in de tuin zittend kreeg hij opeens bezoek van een lieveheersbeestje. Beestje zat op een vest die hij droeg.

Er circuleren de wonderlijkste verklaringen op het internet over 'bezoek' krijgen van een lieveheersbeestje:
Een lieveheersbeestje op je pad laat je weten dat je meer aandacht mag hebben voor je eigen koers en adviseert je om je stil te houden in de storm. Die gaat namelijk voorbij en daarna wordt het altijd weer licht. Laat je niet vangen door negatieve emoties en commentaren en luister naar je hart.
En op Happinez staat:
De gelukbrenger die iedereen kent, is het lieveheersbeestje. Maar waar heeft dat geluk betrekking op? Het lieveheersbeestje staat voor de cyclus van het leven – (weder)geboorte, leven, dood – en voor het reizen door verschillende dimensies, levens of dromen. Het lieveheersbeestje laat je weten dat je in de komende tijd tot diepe inzichten zult komen.

Deze blogger zal zich niet laten vangen door negatieve emoties en commentaren en hij zal naar zijn hart gaan luisteren. En hij verwacht dat hij de komende tijd tot zeer diepe inzichten gaat komen..

Geen opmerkingen: