woensdag 29 april 2020

SPONSORACTIE VOOR GOEDE DOELEN VANUIT DE FOSSEMAHEERD


Om onze verbondenheid met elkaar én ons sociale gezicht te laten zien, is er door een aantal buren een plan gemaakt voor de komende twee weken (meivakantie voor het basisonderwijs). 
We willen elkaar in beweging zetten en voor elkaar zorgen met een sponsoractie:

Door Stieneke Hemminga, Fossemaheerd

Jong en oud krijgt de kans om zich te laten sponsoren door familieleden, vrienden, buren, huisgenoten, wie je maar wil, in ruil voor een sportieve prestatie. Je mag daarbij denken aan iedere prestatie die voor jou sportief is. De een gaat misschien 50 km fietsen, de ander doet een hinkelbaan op klossen. Je maakt 100 doelpunten in de goaltjes op het veld op Kardinge, of je beklimt 20 keer de trap in huis. Alles is mogelijk, ook het bedrag dat je vraagt aan sponsoren. 
 
Bij een *sponsoractie* hoort natuurlijk een *goed doel*. Vanwege het sociale gezicht van onze straat hebben we nagedacht over een lokaal goed doel. We willen de mensen van woonzorgcentrum De Ebbingepoort graag een hart onder de riem steken. De eerste €100 euro van onze sponsoractie is voor hen. Mochten we met onze actie nu meer dan €100 euro ophalen, dan willen we de verdere opbrengst schenken aan "Save the children", een organisatie die er voor kinderen en hun families is, hier in Nederland en in de rest van de wereld. Momenteel vragen zij (samen met 84 andere hulporganisaties) aandacht voor vluchtelingenkinderen op Aruba, Curaçao, en de Griekse eilanden.  En mochten we dan ook nog eens over de €200 gaan, dan denken we aan de Voedselbank Groningen.  
 
We hopen hiermee een leuke actie op te zetten, vóór en dóór onze heerd.
Zou je mee willen doen, laat het ons weten! Samen maken we er een geweldige actie van.
 
En uiteraard: hou je aan de richtlijnen van het RIVM.
 
Update: we hebben al 150 euro opgehaald!!
shammenga@gmail.com

Geen opmerkingen: