donderdag 23 april 2020

MARKTKOOPMAN MARCO, GROENTEN EN FRUIT, BESTOLEN


"Ik was net op de markt voor m'n wekelijkse boodschappen. De groenteboer vertelde iets waar me de nekharen van overeind gingen staan. De leverancier zet daar zijn bestelling in alle vroegte neer. Vanmorgen zijn daar 2 mannen bij aan de "roof" gegaan. Hij weet precies wat er mist en ze zijn ook gezien er is een signalement. Een hardwerkende marktkoopman die zijn best doet wekelijks ons te voorzien van kwaliteit met mooie prijzen."

Lezeres Ineke vanochtend.

Onverkwikkelijk, deze blogger fietste tegen half twaalf de kant van de markt op, Winkelplein Beijum West.
Het was druk bij de groenten- en fruitkraam, wellicht denken mensen in corona-tijden extra aan het binnenkrijgen van goede groenten en fruit.

Tussen het bedienen van de klanten door even praten met de trouwe donderdagse marktkoopman te Beijum...Groenten en fruit van Marco

Marco, vertel. "Ik ben vanochtend vroeg bestolen, ik zette zoals altijd tegen kwart voor zes mijn kraam op en dozen met broccoli, kiwi's, aardbeien en kruiden die altijd aan het eind van de donderdagnacht door de leverancier worden neergezet waren verdwenen."

Niet best, is er een signalement van de dieven? "Ja, ze waren met zijn tweeën, een jonge man met een fietskar en een oudere man met grijs haar en een bril. Ik ben tussen de tachtig en honderd euro lichter gemaakt en ga vanmiddag aangifte doen."

Zijn compagnon achter de kraam vult aan: "Maar de emotionele schade is groter, ik moet ze niet tegenkomen."

Beijumers, als u deze dagen fruit of groenten te koop wordt aangeboden.....
En niet iedereen heeft een fietskar.

Er hangen camera's rond het winkelcentrum, weten we via de AH-overvaller

UPDATE 18.00 UUR; WOEDE IN BEIJUM....VIA FACEBOOK...

2 opmerkingen:

Han Borg zei

Hopelijk pakken ze die lui snel op: wat een ongelofelijk nare gebeurtenis voor Marco en zijn compagnon!

Anoniem zei

Verschrikkelijk! Hoop dat ze gepakt worden.