vrijdag 24 april 2020

KAPPERS VAN BEIJUM, JULLIE WORDEN GEMIST!


Ik weet niet hoe het de lezer vergaat, maar deze blogger was normaal gesproken al lang naar de kapper gegaan.
Bij een kapper in Beijum, en het doet er in deze eigenlijk niet toe naar welke, tijdens corona-tijden gun je elke kapper klandizie en inkomen.

Zie foto boven, de kappershoek op Winkelplein Beijum. Rolluiken ervoor. Salon Gerrie de Boer rechts.
Links, de Time-Out kappers, naast de bakkerij. Laatstgenoemde pand wordt nog gerenoveerd in verband met de verhuizing van Plein Oost naar West.

Het haar van deze blogger begint te lang en te piekerig te worden.

Zie verwilderde afbeelding links.

Het RIVM heeft besloten dat kappers zeker tot 19 mei gesloten moeten blijven i.v.m. corona en geen anderhalve meter afstand kunnen houden.

Deze blogger is geen viroloog, maar hij snapt niet zo goed waarom tandartsen wel weer mogen beginnen en kappers niet.

Maar beste kappers van Beijum: WE MISSEN JULLIE!

(Time-Out kappers staat in de komende wijkkrant, wel even wachten tot 20 mei....)

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Ik stel voor dat de kappers in Nederland binnenkort weer kunnen gaan beginnen, als ze mondkapjes en handschoenen gebruiken. Ik verwijs naar het opgestelde protocol door de Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO).

Zie: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5097046/kappers-protocol-mondkapje-handschoenen

21 april 2020

En: https://www.nrc.nl/nieuws/2020/04/21/ik-vind-dit-heel-moeilijk-te-behappen-a3997459

21 april 2020


Een vraag: waarom mogen de kappers en nagelbehandelaars niet beginnen en de tandartsen en mondhygiënisten vanaf 22 april jl. wel? Riekt dit niet naar rechtsongelijkheid?

Kees Huizenga zei

Ik zag vorige week zaterdag in het april-nummer van De Beijumer een interview met Time Out Kappers Beijum. Met de heer Edward Elbers.

Op pagina 6.

Dus niet in het mei-nummer van dit jaar.


Ik merk terzijde op dat Jaap van Dissel van het RIVM iets heeft tegen het laten dragen van mondkapjes. Ik begrijp dit niet, omdat in onder meer België en Duitsland de regeringen wel oproepen om mondkapjes te dragen.

Zie:

https://www.google.nl/search?ei=2simXr_xKYTSkgWPjp7QBA&q=Wat+heeft+Jaap+van+Dissel+tegen+het+dragen+van+mondkapjes%3F&oq=Wat+heeft+Jaap+van+Dissel+tegen+het+dragen+van+mondkapjes%3F&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQDFC0-AFYoYUCYIOlAmgAcAB4AIABfIgByAOSAQMxLjOYAQCgAQGqAQdnd3Mtd2l6&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwi_xqvyxojpAhUEqaQKHQ-HB0oQ4dUDCAs

Voor de middenstand lijkt mij het zinvol toe dat zoveel mogelijk personen mondkapjes gebruiken.

Sociale werkplaatsen en kringloopbedrijven kunnen toch niet-medische mondkapjes gaan maken? In Groningen denk ik aan Iederz en de Kringloop aan de Claremaheerd.