zondag 12 april 2020

BEIJUMER DUPE VAN VALSGELD-TRANSACTIE (Marktplaats)

Het valse geld

 Bewoner Peter uit de Froukemaheerd meldde een ergerlijke en ook doortrapte manier van oplichting.
Betalen met vals geld.
Hij stuurde de foto en schreef erbij:

Mijn zoon is eergisteren opgelicht bij de verkoop van een playstation 4 via Marktplaats .

Degene die hem heeft opgehaald heeft namelijk met vals geld betaald ( 5 briefjes van 50 euro).

Via  Beijumnieuws wil ik ook zoveel mogelijk mensen waarschuwen voor deze vorm van oplichting.

Ze bieden het aan vanuit een envelop, tellen het even voor je uit en stoppen het weer in de envelop. Trap hier niet in, maar contoleer het geld eerst zelf. De Nederlandse Bank heeft hier een app voor ontwikkeld en bij de Primera verkoopt hier controle-stiften voor a 3 euro 99.

Mensen let op en trap hier niet in.
De blogger vraagt zich af of Peter ook contactgegevens heeft van de dader(s). Er moet toch contact gelegd zijn voor de transactie. En een signalement?

Update 13/4, 12.15 uur: Lezer mailt:


Gisteren kreeg ik een bericht toegestuurd van het Beijum Nieuws, over een bewoner in Beijum, die opgelicht is met vals geld. Ik ben namelijk op exact dezelfde manier opgelicht met ook exact hetzelfde product, een PlayStation 4.  Mijn vraag is of er eventueel een mogelijkheid is voor mij om contact te leggen met de Peter uit de advertentie. Ik heb al aangifte gedaan maar ik denk dat informatie delen enorm kan helpen met het vinden van de oplichter.


En lezeres bericht:

Mijn stiefzoon is precies hetzelfde overkomen afgelopen week. Lijkt wel dezelfde persoon. Update 14.00 uur. Peter reageert n.a.v. het gegeven dat de dader door meer gedupeerden gezocht wordt, de crimineel heeft zeker 500 euro aan vals geld uitgegeven::


Dat is heel mooi nieuws ! 
De signalement gegevens zijn:  jongen van 16 a 17 jaar . opvallend fel blond haar , blauwe ogen , blauwe fiets .

2 opmerkingen:

H. zei

Goed om te weten. Maar... hoe heeft hij dit gezien na ontvangst, zonder de betreffende controlemiddelen? De briefjes op de foto zien er zo op het eerste gezicht normaal uit, maar ik heb natuurlijk niet elke dag een briefje van vijftig in handen, dus ben benieuwd hoe meneer dat in dit specifieke geval herkend heeft.

peter zei

Hallo H , het geld zat in een envelop . toen digene weg was en ik het geld uit de envelop haalde voelde ik dat het anders aanvoelt en het watermerk scheen niet door maar zat op het papier gedrukt .