zondag 28 augustus 2016

BAUKE MOLLEMA-TOCHT VIA BEIJUM NAAR KARDINGE


 Reeds vanaf vanochtend vroeg galmt een luidsprekerstem vanuit Kardinge richting Beijum. De vierde editie van de Bauke Mollema Tocht deed en doet (bericht 13.00 uur geschreven) de grootste en groenste wijk van Groningen en finishplaats Kardinge aan.

Tegen kwart voor een vanmiddag ging de Beijumblogger even poolshoogte nemen. Der zon kwam door en meteen was het weer drukkend warm. her en der lagen plassen op het fietswegdek naar aanleiding van de onweersbui van gisteravond/vannacht.

Op de grens Froukemaheerd met het Koerspad hielden een paar zwanen blazend de wacht. Op de achtergrond zoefden wielrenners voorbij op weg naar de finish. Zie foto boven.

Direct na aankomst werden wielrenners opgewacht met een glas koel vocht om de eerste dorst te lessen. Zie foto rechtsboven. Soms werd een gearriveerde renner bij aankomst uitgepikt om z'n ervaringen aan (waarschijnlijk iemand van Tv-Noord) te vertellen. Zie linksboven.

Een beste wielertocht rijden kan net als met een hardloopwedstrijd iets met je spieren doen. Of een sportblessure veroorzaken. Binnen in een tent lagen twee wielrenners uit te rusten terwijl ze door sportmasseurs onder handen werden genomen. Zie afbeelding links midden.

Zie ook de overige foto's. Reclame voor Groningen, Beijum, Kardinge en het wielrennen.
Sportieve spektakel. Dat moest op de gevoelige plaat worden vastgelegd. Zoals voor hier, op Beijumnieuws. Foto rechtsonder, een fotograaf aan het werk.

Zondag 28 augustus 2016 vindt in Groningen de 4e editie van de Bauke Mollema Tocht plaats. De tocht wordt georganiseerd door Le Champion en SEG. Bauke Mollema wil met deze tocht zijn fans en wielerliefhebbers de gelegenheid geven met hem mee te fietsen.
Bauke fietst zelf ook mee, met enkele van zijn profcollega’s. De Bauke Mollema Tocht is geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren fietsliefhebber. Er zijn 3 afstanden 65 km, 110 km en 165 km. Alle afstanden vertrekken vanuit de stad Groningen en voeren door het schitterende landschap van Noord-Groningen en een deel van Friesland. Alle routes zijn door Bauke Mollema zelf bepaald.
De tocht gaat langs prachtige natuurgebieden zoals het Nationaal Park Lauwersmeer, pittoreske wierdedorpen zoals Ezinge en heeft als start- en finishlocatie de bruisende stad Groningen. Bekijk de routes.
Fiets ook mee!
De voorinschrijving voor de Bauke Mollema Tocht op zondag 28 augustus is met een recordaantal van 1.800 inschrijvingen gesloten. Vanwege de grote vraag hebben we de online na-inschrijving geopend en kunnen fietsers zich digitaal aanmelden tot en met 21 augustus. Daarna is het alleen nog mogelijk om ter plekke in te schrijven bij de sportcentrum Kardinge in Groningen.

Ze hebben de tocht uitgereden

Geen opmerkingen: