dinsdag 23 augustus 2016

SPIJKER&SPELWEEK BEIJUM TROPISCH VAN START


"Jongens en meisjes, graag de leeggedronken bekertjes limonade naar binnen brengen, er kunnen anders wespen op af komen."

Begeleidster Marcella nam vanochtend om elf uur op het terrein van het Trefpunt het zekere voor het onzekere.
Ruim honderd kinderen en een tiental begeleiders werkten zich op dat tijdstip in het zweet om van een berg afvalhout een kinderdorp te maken. Spijkers, hamers, verfkwasten, kinderen, een stralende zon boven in een blauwe lucht, de komende dagen wordt het een feestje voor de in eigen wijk vakantie vierende kinderen. Terzijde, vakantie? Hard werken! Kan het ook te heet zijn? Die vraag werd vanochtend opgeworpen. Maar ja, beter hitte dan regen. Zou je zeggen. De blogger zag begeleiding met zonnebrandcrème in de weer.

Natuurlijk wordt er deze dagen aan de innerlijke mens gedacht, hardwerkende kinderen moeten goed eten. In het Trefpunt staan etensbakken die dusdanig groot en vol zijn dat het spreekwoordelijke weeshuis er helemaal door verzadigd zou kunnen worden.

De Spijker en Spelweek is de opvolger van de ooit roemrijke Bonte BeijumExpress. Daar kwam in 2014 jammerlijk een einde aan in verband met geldgebrek. Zie nog eens dit bericht.

De Beijumers die de kinderen uit de wijk desondanks een prettige vakantieweekje in eigen wijk wilden blijven geven lieten het er niet bij zitten. Dan maar een spotgoedkoop feestje, een vakantie hoeft niet duur te zijn. Zo ontstond de huidige Spijker en Spelweek.

Activiteitencentrum het Trefpunt doet z'n naam deze dagen eer aan. De vrijwilligers en de mensen van het Trefpunt verdienen een compliment, als ze kinderen een plezier kunnen doen en kunnen laten stralen, dan houdt niks ze tegen.

In de loop van de dag volgt een video-verslagje. Klik kleine afbeeldingen groter.

1 opmerking:

Anoniem zei

Toppers!