maandag 22 augustus 2016

URBAN TOUR OP BEZOEK BIJ BRIAN EN SASKIA

 "Ik heb een zeer positief beeld van Beijum gekregen. Wat een creatieve wijk met veel leuke en spirituele mensen!"


Zomaar een opmerking die de Beijumblogger tegen 22.00 uur vanavond hoorde. In verband met verplichtingen schoof hij later aan bij de groep mensen die zich had ingeschreven voor de laatste excursietocht vanuit Noorderzon naar Beijum.

Vanavond bezocht de grootste groep de wijk. Ruim 25 mensen stapten in het Noorderplantsoen op de fiets naar een heel bijzondere wijk in de Stad.
Bram Esser (www.bramesser.com) deed in totaal vijf rondleidingen, vrijdag, zaterdag en zondag steeds een keer en vandaag twee (vanmiddag en vanavond).

Foto's links en boven; op bezoek bij de trotse en hartelijke Bryan, de trotse 'neger van Beijum.'
Op bezoek bij Bryan in het Munsterhoes
Wat een gastvrijheid en wat een open en transparante Beijumer is dat toch. Daarna ging het naar de heks van Beijum. Pardon? Interpreteert iemand het woord heks negatief? Negativiteit is aan de voormalige voorzitter van de
 LotusheerdSaskia Smid, niet besteed.

Scroll een stukje naar beneden en bekijk de video van de excursie welke afgelopen vrijdagavond werd gehouden. Scroll naar afgelopen donderdag en zie een video op OOG over de Urban Tour.

Ondergetekende fietste afgelopen vrijdag en zondag mee, evenals het laatste stukje van vanavond. Hier kan geen opbouwwerk tegenop. Het was pure Beijum-promotie wat de frisse fietsende bezoekers voorgeschoteld kregen. Op Twitter staat:
 De urban tour op de fiets op is een aanrader. Nooit geweten dat Beijum zo groen, sociaal en spiritueel was.

UPDATE 00.05 uur. De blogger vroeg Bram Esser wat hij van de Tours vond. "Ik heb gezocht naar de theatrale aspecten van de wijk, het is toch een theaterfestival waar je het voor doet. Het heeft mensen verrast. Beijum heeft het centrum van Groningen op de knieën gekregen. Het elitaire Noorderzon-publiek werd verrast door het theater van de alledaagsheid in Beijum."

Op bezoek bij de dame links in het blauwe jasje...

Geen opmerkingen: