maandag 29 augustus 2016

DAG JAN FRÉ


Hij was een rots in de branding in de redactie van Radio Beijum. Iemand die steeds paraat stond om te helpen. Vriendelijk, aardig, een prettige collega en wijkgenoot.

Met ontsteltenis moet de redactie van Radio Beijum mededelen dat geluidstechnicus en goede collega Jan Fré Boven vorige week is overleden.

De Beijumblogger is verbijsterd en verdrietig om het heengaan van Jan Fré. Samen fietsen we regelmatig door de wijk om de aardbevingsproblematiek in Beijum in kaart te brengen. Jan Fré had er verstand van, meer dan ondergetekende dat had. Was een scheur in een huis zettingschade? Aardbevingsschade? Jan Fré wist het.
De serie 'Aardbevingsschade in Beijum' ligt voor onbepaalde tijd stil.

Hij kwam aan huis omdat hij veel verstand had van technische dingen, zoals het overzetten van analoge banden naar digitale versies. Computer kapot? Jan Fré had er verstand van en hielp waar nodig.

Ruim zes weken geleden bood hij op Beijumnieuws z'n diensten aan op computergebied. Na vele jaren was er weer computerhulp in Beijum....zie dit bericht

De blogger is Jan Fré dankbaar voor wat hij voor Beijum heeft gedaan en dankt hem voor zijn betrouwbare, hulpvaardige  en attente houding.

De familie wordt veel sterkte toegewenst met het verlies van hun aardige, eerlijke en markante Jan Fré.

(Dit bericht wordt in goed overleg met de familie gepubliceerd)

http://www.mensenlinq.nl/overlijdensberichten/jan-frederik-boven-6902893

2 opmerkingen:

Han Borg zei

Het is echt vreselijk, dit nieuws. JF: ik zal je missen, als technicus met de handige handjes, als Groninger in hart en nieren, maar vooral als aardige man met veel belangstelling voor anderen.

Hunze zei

Jeetje, een week of 4 geleden was hij nog hier bij mij thuis, hebben we nog samen koffie gedronken en ons bezig gehouden met een oude laptop, en dankzij JF zijn input kon het ding weer verbinding maken met het www. Hij kwam op mij over als een ware technicus, barste van de energie en vol verhalen, een leuke en aardige man!
R.I.P.