vrijdag 26 augustus 2016

IN DE SCHADUW PICKNICKEN MET STICHTING ZONNEBLOEM "Nee hoor, we hebben geen last van de warmte, we zijn op weg naar de Boerderijum om daar met Stichting Zonnebloem te gaan picknicken. Samen op de foto? Doe maar, komen we dan in het krantje?"

Drie krasse dames liepen gistermiddag tegen kwart voor twee over de Emingaheerd. Een met een rollator en de andere twee met verkorte broeken. De stemming zat er goed in, maar toch even vragen, je schijnt oudere mensen tijdens tropische omstandigheden een beetje in de gaten te moeten houden. Hebben jullie ook last van de hitte? In koor: "Nee hoor."

Zie ze daar staan, linker afbeelding. Ze waren in de veronderstelling dat ze in de wijkkrant zouden komen, ondergetekende moest even goed uitleggen dat ze op internet, op Beijumnieuws zouden komen. Wat wil je ook, de dames behoren tot een generatie die helemaal met kranten in plaats van met internet zijn opgegroeid.
"Komt u zo meteen ook even een foto maken bij de picknick?"

Het zijn zo van die dingen die je niet kunt weigeren. Dik een kwartier later trof de Beijumblogger een aardig gezelschap onder de bomen op het terrein van de Boerderijum. Blij kijkende mensen die in de watten werden gelegd door vrijwilligers van Stichting de Zonnebloem. Een begeleidster: "Picknicken doe je eigenlijk op de grond, op het gras, maar dat doen we maar niet."

De mensen (met een beperking) die werden vertroeteld kwamen uit Beijum en de omliggende wijken. De blogger is even kwijt of de picknick nou ter ere van de afsluiting van de zomer was of omdat het seizoen werd geopend met een gezellig samenzijn.

Het doet er eigenlijk niet toe. Begeleiding én de mensen waar het allemaal om draait hadden op de heetste dag van 2016 een mooi samenzijn in het hart van Beijum. Ze kregen een heerlijke picknick aangeboden door het bedienend personeel van de Zijlen (die de theeschenkerij in de Boerderijum beheert)..
Mevrouw Jorritsma was ook aanwezig...ze zat in juni in een mandje onder een hete luchtballon...
Op de site van Stichting Zonnebloem staat:


Er kan zoveel meer dan je denkt

We zetten alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke tijd te bezorgen. Zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten. Daarom denken we altijd in oplossingen. En daar staan onze tienduizenden vrijwilligers ook voor.  Onze donateurs maken het Zonnebloemwerk mogelijk. 

Geen opmerkingen: