vrijdag 19 augustus 2016

BEIJUM SOMS MOEILIJK PER AUTO BEREIKBAAR

Kruispunt Beijum Zuid gisteravond. Niet mogelijk om naar Eemshavenweg/Ring Noord te rijden
 Er is van alles te doen rond de ringweg om Groningen. Toerritten afgesloten, nieuwe asfaltlagen aanleggen met als consequentie dat rijbanen zijn afgesloten, nieuwe belijning, bebording, etc.. De zomervakantie wordt gebruikt om e.e.a. goed aan te pakken. Niet zo gek, er zijn veel mensen op vakantie en dientengevolge is het veel rustiger op de ring om stad.

De afgelopen dagen lukte het de blogger een paar keer niet op Kruispunt Beijum Zuid in of uit te rijden. De weg ging noodgedwongen via Beijum Noord en de hele ringweg,

Een paar dagen geleden kon ondergetekende vanaf kruispunt Kardinge niet noordwaarts rijden. Het mocht niet, maar een mens moet wat, hij reed via de busbaan tussen Kardinge en Beijum terug naar huis. Wat is er toch allemaal aan de hand? En hoe lang gaat het nog duren? Via RingGroningen:

Van 20 juni tot 27 augustus krijgen de ringwegen in Groningen - het traject vanaf het knooppunt Driebond  tot aan het knooppunt Reitdiep een nieuwe (stille) asfaltdeklaag, nieuwe belijning, nieuwe bebording en vervanging van geluidsschermen (Ring Noord). Weggebruikers dienen dan rekening te houden met hinder.

Pas uw snelheid aan!
Voor de weggebruiker betekent deze periode een wirwar van vermindering van rijstroken en in enkele gevallen ook omleidingen. Wees dus alert en pas uw snelheid aan!
Gisteravond, een mannetje bezig bij kruispunt Beijum Zuid.
Klaar voor Ring Zuid
De werkzaamheden aan de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg hebben in totaal vijf jaar geduurd. Na de zomerwerkzaamheden zijn deze gedeelten van de ring klaar om de komende omleidingen voor de werkzaamheden aan de Zuidelijke Ringweg op te vangen.

Nog uit de voeren werkzaamheden
Bij Kruispunt Kardinge
Van 14 tot 26 augustus: aanbrengen van nieuw asfalt op de Oostelijke Ringweg.
Doorgaand verkeer blijft mogelijk met vermindering van rijstroken. Op- en/of afritten zijn dan afwisselend afgesloten, t.w.: 
Dinsdag 16 augustus 05.00 uur tot donderdag 18 augustus
 06.00 uur:
Werkzaamheden op de noordzijde van de oostelijke ringweg vanuit de richting Hoogezand, vanaf het viaduct Meedenpad tot aan het viaduct Noorderhogebrug. Op dat moment zijn de af- en toeritten Beijum-zuid en Groningerweg afgesloten. Eveneens is de verbinding oostelijke ringweg naar de Eemshavenweg afgesloten.Als omleiding geldt voor alle afsluitingen de nieuwe rotonde bij de Bedumerweg. Dit is omleiding B.

Donderdag 18 augustus 06:00 uur tot vrijdag 19 augustus 15:00 uur:

Werkzaamheden op de noordzijde van de oostelijke ringweg vanuit de richting Hoogezand, vanaf het viaduct Stadsweg tot voor de afslag Beijum-Noord. Op dat moment zijn de af- en toeritten Lewenborg en Kardinge en Beijum-zuid afgesloten.
J Aug 17 Net v Ten Boer naar Beijum in half uur. (normaal 10 minuten). Was ik maar via Lewenborg/Zuidwolde gegaan. Laaaange omleiding

Update 21/8, 13.35 uur: Ingezonden...
 Voortgang aanleg nieuw (stil) asfalt op de Oostelijke ringweg. Hierdoor zijn afwisselend op en afritten afgesloten. http://www.ringgroningen.nl/werkzaamheden-zomer-2016  Zie het kaartje nummer 3 en 4.

·         Woensdag 24 augustus tot vrijdag 26 augustus: 
De verbinding van de Eemshavenweg naar de Oostelijke ringweg is afgesloten. Daarnaast zijn er op de Eemshavenweg ter hoogte van het industrieterrein het Witte Lam beperkte rijstroken aanwezig.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Welke route moet je dan vanuit Beijum rijden richting Hoogezand als de opritten 23 t/m 25 aug zijn afgesloten

Anoniem zei

Waar moet je op 23t/m25 augustus dan langs vanuit Beijum om naar Hoogezand te komen