zondag 21 augustus 2016

VIDEO EERSTE EXCURSIE VANUIT NOORDERZON NAAR BEIJUM

 Ze gingen langs Winkelcentrum Beijum. Langs het nieuwe duurzame restaurant tegenover Shoetime, langs klokkenman Gerard aan de Bunnemaheerd (waarover later meer), de Wiershoeck en kruidenvrouw Saskia Nieboer, het Centraal Wonen Project en nog langs enkele opvallende Beijumers.


De reeds afgelopen vrijdag beloofde video over de 1e excursie vanuit Noorderzon naar Beijum staat hieronder. Fiets desgewenst even mee. Tegen half tien 's avonds werd het donker, bij bewoners Bryan en Jonker, waarover later meer) was het lastig filmen.

De fietstocht door Beijum eindigde afgelopen vrijdagavond bij paranormaal medium Saskia Smid. Ze wachtte de ontdekkingsreizigers door Beijum op met een klankschaal.

Zie de foto's.

Boven in de Wiershoeck-tuin bij de kruidenvrouw. Rechts bij voormalig kerkgebouw (tegenwoordig kinderopvang) Mamrehoeve.

Links, een deelnemer aan de excursie krijgt een kort consult van Saskia Smid (zie een wonderlijke oproep van haar uit 2008).
Bekijk de video.
Op bezoek bij de trotse neger van Beijum, Bryan genaamd, het bericht over hem is reeds meer dan 45.000 keer bekeken...

Update 21/8, 23.30 uur. Ook op zondagavond bezocht een enthousiaste groep Beijum....foto in de Wiershoeck-tuin

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Deze laagdrempelige Beijumpromotie is een uitstekende zaak. Ongeveer 100 personen van buiten Beijum hebben kennisgemaakt met onze wijk of gaan dit binnenkort doen. Kosten: € 7,50 per persoon.

Met dank aan de gefilmde - en genoemde "ambassadeurs van Beijum" en de heer Bram Esser. Vrijwilligers kunnen veel bijdragen aan de reputatie van Beijum. Dat blijkt, nietwaar?

Het is een ongesubsidieerde vorm van reclamemaken voor Beijum. Padvinderen in Beijum! Op expeditie gaan! Ontdekkingsreizigers zijn. Aardige plekjes verkennen en opmerkelijke personen spreken of zien.

De mond-tot-mondreclame doet de rest. De Vensterscholen kunnen dit voorbeeld overnemen.

Zie: http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/559/mondopmondreclame_mondtotmondreclame/


Een tip: misschien kan Plein Oost volgend jaar een nevenlocatie zijn van het Noorderzon-festival. In 2015 was het Bernoulliplein langs de Korreweg een "locolocatie" van Noorderzon. Maar dan moet Plein Oost wel wat te bieden hebben...


Noot: het is zeer opmerkelijk dat de redactie van OOG TV digipesterige reacties toelaat!