donderdag 7 maart 2019

HUP MARLOUS OP DE SPECIAL OLYMPICS IN ABU DHABI!


Ze werkt in de Boerderijum, in de theeschenkerij. De verhuizing vanaf woonvorm Grevingaheerd naar Woonvorm Melsemaheerd op het Innersdijk-terrein kan ze niet meemaken. Beijum-topper Marlous is momenteel immers onderweg naar Abu Dabhi om Nederland als 1 van de 64 deelnemers als lid van het bowlingteam te vertegenwoordigen op de Special Olympics.

Zie nog eens dit bericht van een jaar geleden


Van 14 t/m 21 maart 2019 strijden 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 190 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. Team NL doet met 64 sporters mee op dit wereldpodium, waar vele levens zullen veranderen en de sporters boven zichzelf uit zullen stijgen wat betreft sportprestaties maar vooral ook zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Lees hier


Janet Raangs stuurde de foto's op die we zien en ze schreef erbij:

En dan is het ineens zover. Voor de laatste keer draait Marlous als eerste van de bewoners van de Zijlen aan de Grevingaheerd de deur van haar kamer voorgoed op slot. Tijdens de verhuizing zal zij niet aanwezig zijn omdat zij naar Abu Dhabi vertrekt om deel te gaan nemen aan de Special Olympics World Games. Zij gaat, samen met nog 63 sporters, Nederland vertegenwoordigen. Met vijf anderen vormt zij het Team NL bowlingteam. Voordat dit grote avontuur kon gaan beginnen zijn er diverse sponsoracties gehouden, waarbij vooral de spulletjesmarkt van PKN De Bron een prachtig bedrag heeft opgeleverd.

Na alle voorbereidingen, extra trainingen en een paar bijeenkomsten met de andere sporters van Team NL is Marlous er klaar voor. Morgenavond vertrekt het vliegtuig naar Abu Dhabi. De eerste dagen zal Team NL doorbrengen in Dubai om daar de cultuur van het land te leren kennen. Op 14 maart zal tijdens een grootse openingsceremonie  de vlam ontstoken worden en kunnen de Spelen van start gaan.

Wordt vervolgd. Foto beneden, Marlous zit rechts.

Geen opmerkingen: