maandag 4 maart 2019

IN EN RONDOM HET MELSEMA-GEBOUW


Langzamerhand komt de eerste verdieping van het Melsema-gebouw op z'n Gronings gezegd op stee. Voor niet Groningers: op z'n plek.

Al blijft het nog wel even wennen, maar dat is geen wonder na nog geen twee weken na de verhuizing van het Heerdenhoes en WIJ.

Klachten en onvrede bereiken de blogger, niet massaal maar wel mondjesmaat. Het zou binnen allemaal hoekig zijn, het zou op een ziekenhuisgang lijken, klinisch overkomen en iedereen zou je van buiten kunnen zien als je in een der gesprekskamertjes van WIJ zit, oftewel meer privacy gevraagd. En het oude Heerdenhoes was zo mooi knus, gezellig en speels.

Het heeft even tijd nodig mensen. Denkt de blogger een beetje vaderlijk. De sfeer en gezelligheid moet nog even in het gebouw komen, dat heeft even tijd nodig.

Of zal het geheel toch ook op de duur tegen blijven vallen en krijgen we ook hier het Boerderijum-scenario? Dat was vroeger gezellig in de oude boerderij....met een goed bezochte speeltuin en bezoekerscentrum. Na de brand en na de herbouw tot de Boerderijum is het nooit dusdanig geworden dat de hoge verwachtingen waar gemaakt zijn geworden. Vorig jaar is het Bezoekerscentrum voor Natuur en Milieu uit de Boerderijum verdwenen in verband met de lage bezoekerscijfers.

Terug naar het Melsema-gebouw. Daar heeft het Oranjefonds nieuwe meubelstukken geregeld, zie foto boven en links rechts beneden.

Foto linksboven, de nieuwe fietsenrekken moeten nog even ontdekt worden, verleidelijk om de fiets voor de ingang te zetten maar dat neemt van binnen weer een stuk uitzicht weg en creëert chaos.

Foto rechts beneden, vanaf een tafel heb je een uitzicht op Plein Oost. Zal dat de feestvreugde verhogen?

Foto links beneden, een nog wat onwennig gezellig bedoeld hoekje.

Foto beneden, bij de ingang staat in elk geval een uitnodigend bord.
Toe maar, een Lunch Café.

Broodjes, tosti's, soep.

De Groninger in de blogger zegt: '
Ik mot nog sain.' (Ik moet het nog zien).

De optimist in hem zegt: '
Komt wel goud, et eem tied neudig.'

Geen opmerkingen: