maandag 25 maart 2019

MAANDAGOCHTEND (396)Het was een bizarre week die achter ons ligt. Vorige week maandag schoot een doorgesnoven gek een paar mensen dood in Utrecht en op de woensdag erna stemden veel mensen op een man die niet echt een verkiezingsprogramma had.

En duizenden mensen uit het aardbevingsgebied deden hetzelfde, stemmen op een man en een partij die schijt heeft aan de Groninger Problematiek.

Tot zover de politiek.

De natuur doet niet aan politiek, die is gewoon.

Foto boven, de vijver tussen de Ypema- en Galkemaheerd. Het waaide een paar dagen geleden nogal stevig, waarschijnlijk is toen de boom die we zien beneden gescheurd en grotendeels ter water gevallen.

Foto links, drie kleuren bloesem op een plaatje, geel, roze en wit.

Foto rechts, ergens achter een slaapkamerraam in Beijum. Een soort doesliefje.
Strooi je vriendelijkheid uit over mensen als confetti.

Of zulke posters met teksten helpen? Geen idee. Het geeft in elk geval wel aan dat degene die de omlijste posters voor het raam heeft gezet graag wat meer aardigheid en vriendelijkheid in het leven zou willen.

Dat is niet verkeerd, de polarisatie in het land en via Social Media loopt steeds meer op. Links vindt dat het gelijk heeft. De Rechtse Kerk evenzo. De oorlog om het Eigen Gelijk. En de politieke partij waar mee gesympathiseerd wordt zal dat gaan bewerkstelligen.

Kan een mens zonder illusies?

Verder niet te zwaar op de hand doen, we schijnen in de top vijf te staan van gelukkigste landen op aarde.

Doeslief deze week. En geniet van de bloesems, ze zijn er maar even, voordat de natuur die allervriendelijkst over de mensen heen zal strooien.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Waaruit blijkt dat de rest van de politieke partijen wel duidelijke standpunten / verkiezingsprogramma heeft en deze man waar het stuk over gaat niet?

Anoniem zei

(dr) Thierry Baudet heeft wel degelijk een visie over de toekomst. Wat voor zin heeft het om de burgers (dus ook iedereen in Beijum) de helft van hun inkomen af te pakken voor het klimaat. Krijgen we dan een beter milieu? Natuurlijk niet, de rest van Europa blijft gewoon CO2 uitstoten. Het schijnt dat geen enkele partij dat inziet, behalve dan Forum voor Democratie. Maar dat is natuurlijk vloeken in de kerk in een GroenLinks/SP wijk.
Johan de Jonge

Anoniem zei

Waaruit dat bij een x aantal partijen blijkt? Uit de partijprogramma's en de doorberekeningen daarvan.

Anoniem zei

Heb nog geen bedragen gehoord van andere partijen wat het de burgers gaat kosten.
Baudet roept wel wat over miljarden maar of dat allemaal klopt.
Net zoals van het gas af nou sorry ik heb een gemiddeld inkomen maar geen idee hoe ik dit zou moeten betalen.
Groen links geneuzel brrrrrr.
Tis allemaal niks.

Anoniem zei

Uit 3 van bovenstaande reacties blijkt maar weer hoe jammer het is dat democratie niet samengaat met een toelatingsexamen tot stemrecht.

Kees Huizenga zei

Graag verwijs ik naar dit onthullend artikel in de GIC:

https://www.gic.nl/nieuws/forum-voor-democratie-meldde-standpunt-gaswinning-niet-in-verkiezingsprogramma

Anoniem zei

Baudet voor Groningen? De dames en heren die zijn verkozen weigeren naar de provincie te vertrekken waar ze voorkeurstemmen kregen. Duiken. Wegkijken.

Anoniem zei

Misschien hebben ze wel massaal gestemd op fvd omdat ze het niet eens zijn met het migratiebeleid? Dat kan ook nog natuurlijk.