maandag 4 maart 2019

MAANDAGOCHTEND (393)


Na en veelbelovende laatste week in februari, lenteweer, zijn we gisteren en vandaag weer even de herfst ingegaan.

Verleden, heden en toekomst lopen tegenwoordig een beetje door elkaar heen.

Nee, geen uitgebreid weerpraatje op deze vroege vierde maart, de maanden maart en april staan altijd bekend als de manisch-depressieve weer-maanden. Dan weer lijkt het alsof de zomer is aangebroken, dan weer lijkt het alsof we midden in de herfst zitten.

Verleden, heden toekomst. De grote lijnen in het leven, zo ook in het bestaan van een wijk.

Foto boven. Louter verleden, basisschool Doefmat, heel veel buurtcentrum Heerdenhoes en de afgelopen drie jaar WIJ-Beijum.
Hier en nu? Leegstand? De toekomst? Afbraak? Appartementen of anti-kraak? Verleden en hier en nu zijn bekend, maar de toekomst?

Foto links, ongeveer zes jaar geleden kalkte een onverlaat een anarchistisch teken op een muur van het Gezondheidscentrum te Bijum, zie nog eens dit bericht Er is een hogedrukspuit opgezet.

Het teken zal wel blijven. Vanuit het verleden, tot hier en nu en tot het gebouw in de toekomst zal worden afgebroken. Wat moet je er anders mee?

Er zijn meer sporen die vanuit het verleden naar het nu leiden in Beijum. Zie foto rechts, ook hier staat nog, maar dan ook heel vaag: Joh. Calvijnschool.  Sinds tweeënhalf jaar heet deze gereformeerde school in Beijum Het Palet

Dit bericht is in het verleden (half uur geleden) geschreven, de lezers leest het in zijn of haar eigen hier en nu.

Een prettige en voor zover mogelijk gezonde nieuwe week toegewenst, het weekend is verleden tijd, het hier en nu is vluchtig en de toekomst is een vraagteken.

Geen opmerkingen: