zondag 31 maart 2019

SPECIAL OLYMPIC TOPPER MARLOUS IS TERUG IN BEIJUMDaar staat ze dan, te glunderen op Schiphol. Met om haar nek de welverdiende medailles die ze heeft gewonnen.

Zie afbeelding boven. 

Wat een indrukwekkende ervaring heeft Beijumse Marlous achter de rug.


Meedoen met de Special Olympics in Abu Dhabi, haar land vertegenwoordigen.


Ge-wel-dig gedaan Marlous! Beijum is trots op je.


Moeder Janet stuurde foto's op en ze schreef erbij:


Het is inmiddels een week geleden dat Marlous na een prachtig avontuur in Abu Dhabi landde op Schiphol. Twee weken lang maakte zij deel uit van Team NL.


Het avontuur startte in Dubai, waar kennis werd gemaakt met o.a. de cultuur van het land. Drie dagen later vertrokken de meeste sporters naar Abu Dhabi. 
Na een meer dan spectaculaire openingsceremonie met o.a. muziek, dans, lichteffecten en vuurwerk konden dan eindelijk de Special Olympics World Games beginnen. Marlous kwam voor het bowlingteam uit in teamverband, enkel- en dubbelspel. Hiermee behaalde zij respectievelijk een achtste en tweemaal een zevende plaats. Ondanks dat er geen gouden, zilveren of bronzen plak werd omgehangen, was ze tevreden met het behaalde resultaat.


Ook deed zij samen met bowler Willem mee met ‘Play Unified’. Hierbij komen sporters met en zonder verstandelijke beperking samen. Alle sporters kregen als beloning een mooie medaille.


Twee weken lang deel uit maken van een groep sporters die je niet of nauwelijks kent, ruim 7000 sporters uit meer dan 190 landen, een andere cultuur en als kers op de taart tijdens de afsluitingsceremonie samen met zwemmer Bart en een coach mee mogen lopen om Nederland te vertegenwoordigen, is een ervaring om nooit meer te vergeten.


Vrijdag 21 maart vertrokken sporters en supporters in hetzelfde vliegtuig huiswaarts. 

Op Schiphol zag het oranje en werden de sporters als ware helden onthaald door familie, vrienden en andere belangstellenden. Voor Marlous was de grootste verrassing dat oma, oom, begeleidster Zwanny en medebewoonster Linda aanwezig waren.   

Deed zij als eerste de deur van haar kamer op Grevingaheerd op slot, nu opende zij als laatste van de bewoners de voordeur van haar nieuwe (versierde) appartement op de Melsemaheerd. 

Begin maart sloot Marlous de deur van haar kamer in Woonvorm Grevingaheerd. Zie nog eens dit bericht met doorverwijzende link naar een bericht van een jaar geleden.
Voor een stukje achtergrond zie Lijn6.com
Foto rechts beneden, ook een bijzonder moment voor Marlous, ze opent voor het eerst de deur van haar appartement in het Melsemagebouw.
Foto's van haar medebewoners in Woonworm Melsemaheerd, zie de jongste wijkkrant
Foto: Philippine Koopman

Geen opmerkingen: