donderdag 14 maart 2019

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (115)Wat kletterde de regen gistermiddag meedogenloos naar beneden, wat was het guur en koud.

De blogger fietste vanuit een heerd dichtbij de wijkgrens van Beijum West richting Stad en hij was ter hoogte van  het kruispunt Heerdenpad met de Berlageweg De Hunze werkelijk drijf en drijfnat.

Het hield een paar tellen op met hozen en ondergetekende trok zijn smartphone en maakte bovenstaande foto.
Het werd vanuit lelijkheid bijna weer mooi. Chagrijnig door het doorweekt zijn bekeek de blogger alles even door een grauwe bril. Man, wat een lelijke straat, wat een hoekige huizen en wat een schijnheilige poppenkast-verkiezingsbord.
En dat ben je een krokus, of een narcis, je staat te rillen in de regen....en je moet ook nog eens in De Hunze geboren zijn.

Na een bezoekje in de stad, en het was net alsof ondergetekende een uur onder een koude douche had gestaan reed de Beijumblogger later op de middag ook nog even met de auto door De Hunze.
Kachel aan, lekker muziekje erbij.

Ook een beetje schuldbewust, zo lelijk over je buur-wijk denken omdat je compleet verkleumd bent, dat kan toch niet.

Hij maakte foto links. Kijk toch eens wat een mooie straat, wat een prachtige regendruppels en wat een mooie gekleurde daken aan het eind van de straat.

De blogger reed de wijk weer uit via de in- en uitgang die we op bovenstaande foto zien. Opeens kreeg hij respect voor de krokussen of narcissen.

Zo zie je maar dat een mens naar gelang de eigen stemming de wereld kleurt.
De blogger schrijft dit bericht met de kachel aan en met een lekkere kop senseo-koffie erbij.

Hij knort er over van tevredenheid en hij denkt: De Hunze, een wijk om van te houden.

Geen opmerkingen: