zaterdag 8 januari 2022

AARDBEVINGSCOMPENSATIE VOOR ÁLLE HUURDERS

Huurders hebben recht op 750 euro compensatie i.v.m. gaswinning en aardbevingsellende in Groningen.

Berichtte Beijumnieuws afgelopen september.

Hoge huren, de wat lagere huren, al of niet toekennen van de compensatie zou voor álle huurders moeten gelden. De SP voert daarvoor actie.

Door Jimmy Dijk i.s.m OSCAR MARIA JAEGGI

WERK MEE AAN ZWARTBOEK AARDBEVINGSCOMPENSATIE VOOR ALLE HUURDERS

De SP roept particuliere huurders, met een huurprijs boven de 733 euro, op om hun verhaal met de SP te delen. Momenteel hebben alleen huurders met een huurprijs onder de liberalisatiegrens van 733 euro recht op de compensatieregeling van 750 euro. De SP vindt dit onuitlegbare onderscheid onacceptabel is en dat dit onnodige ongelijkheid veroorzaakt. Daarom zouden alle huurders die vallen onder het postbodegebied waar regeling van toepassing is, recht op compensatie moeten krijgen. De SP verzamelt zoveel mogelijk verhalen van particuliere huurders die geen aanspraak kunnen kunnen maken op de compensatieregeling. Met de verhalen wordt een zwartboek gemaakt waarmee SP-Kamerlid Sandra Beckerman en SP-raadslid Jimmy Dijk de druk op de landelijk en lokale politiek kunnen opvoeren. U kunt uw verhalen mailen naar hulpdienstgroningen@sp.nl

Vermeld hierbij uw woonsituatie, verhuurder, huurprijs, ervaringen of schade door aardbevingen en uw telefoonnummer.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

De SP komt dus ook op voor de hogere inkomens, voor mensen die hogere huren kunnen betalen.

Anoniem zei

Of misschien een hogere huur moeten betalen om in ieder geval een huis te hebben.

Chris zei

Huurders lijden geen schade door de aardbevingen. Onderhoud van de woning komt niet voor hun rekening en een eventuele waardedaling, voor zover daar al sprake van is, raakt een huurder ook niet. Sterker nog een lagere woningwaarde zou in theorie kunnen leiden tot een lagere maximale huurprijs.