maandag 10 januari 2022

MAANDAGOCHTEND (555)Gezondheid is wat waard in deze coronatijden.

In Beijum hebben we sinds jaar en dag een Gezondheidscentrum midden in de wijk. Er zit een huisartsenpost, een fysiopraktijk, een apotheek en een tandartspraktijk in.

Deze blogger komt er zelden tot nooit, afkloppen.
Zie foto boven. De gebouwen zien er verre van aantrekkelijk uit, maar dat is waarschijnlijk van ondergeschikt belang. Beter kerngezond in een onaantrekkelijk lichaam dan doodziek in een schitterend mooi lichaam.

Het is een reguliere gezondheidscentrum, voor de alternatieve benaderingen van geneeskunde moet je in Stadsboerderij de Wiershoeck zijn. Kruiden, gezond eten, acupunctuur.
Meer op preventie gericht. Al werd er tot enkele jaren geleden ook bewogen op muziek in het Gezondheidscentrum.

Wat dat betreft doen de Chinezen het ook niet gek, daar ga je ook naar de dokter als je gezond bent. Heeft een dokter daar veel zieke klanten, dan is het een slechte dokter. Lees hier

Foto links, er bestaat ook zoiets als geestelijke gezondheid, Verheugend, de kinderen kunnen weer naar school. Ritme, regelmaat, structuur, kennis opdoen, spelen.
Foto rechts, onze Kringloopwinkel zit nog steeds in lockdown. Is ook niet gezond voor de vrijwilligers die er werken, voor de klanten die er komen voor sociaal contact of een koopje op de kop willen tikken.

Sinds bijna zes weken is daar het naaiatelier verdwenen Is niet gezond, het was een mooi plekje voor dames om te re-integreren in het (vrijwillige) arbeidsproces. Wat hangt daar nou voor het raam? Inleverpunt VVG 10000 staat er. Geen idee wat dat betekent, maar alles te weten maakt ook niet gezond.

Vanmiddag wordt kabinet Rutte 4 beëdigd. Of het gezond is om de oude ploeg (coalitie) weer bij Alexander op het bordes te gaan staan?

Het is tien januari 2022. Blijf voor zover mogelijk gezond, of ga iets preventiefs doen, wandelen, hardlopen, naar een Waddeneiland gaan...whatever. Een prettige eerste volle week in het nieuwe jaar toegewenst.
 

Geen opmerkingen: