woensdag 26 januari 2022

COLUMN UIT LEWENBORG (234)

 Doedelzak

Massaal is iedereen een boosterprik aan het halen en zo ik ook. Het woord klinkt nogal richting hamsteréééén van de Appie. Vooral vanwege dat massale… Boosteréééén… 

Online maakte ik een afspraak, helaas kon die niet doorgaan aangezien mijn Snoopy weer eens erg ziek was en mij hele nachten wakker houdt. Het arme beessie heeft rugpijn en allerlei andere kwalen, de kat miauwt al als er enigszins een raar geluid uit haar komt en waakt de hele dag en nacht over haar. Net als ik uiteraard. 

Een week later kon je ook zonder afspraak op een andere locatie geboosterd worden en zo tuften mijn buuf en ik daar vanmorgen heen. Althans dat dacht ik, echter zij reed naar de locatie waar ik mijn afspraak had afgezegd. ‘Ach ja, ik ben blond,’ zei ik en ging naar binnen. 

Er werd daar alleen gevraagd
of ik een afspraak had. ‘Die had ik,’ zei ik en kon gewoon doorlopen. Na mijn gezondheidsverklaring te hebben laten gezien, kon ik meteen het eerste de beste hokje in om te prikken. Dat gaat lekker snel, dacht ik en na nog een kwartier in de observatieruimte te hebben gezeten gingen we boodschappen doen en langs de Praxis voor mijn kat zijn hoognodige kattengras. Hij ook weer blij, erg blij na twee weken zonder te hebben gezeten. Stel je voor dat ik naar die locatie was gegaan waar je terecht kon zonder afspraak, dan had ik misschien wel uren in de rij moeten staan, net als die mensen die twee week geleden stonden te ijsberen om hun subsidie aan te vragen. Wat een absurde toestand was dat zeg! Nog corrupt ook!

De prik hakt er echter nogal in, wat ik met de eerste twee vaccinaties niet had en deze booster ook Pfizer was, dus begrijp het niet helemaal waarom ik nu dan met zweetdruppels op mijn hoofd en van de kou een trillend lijf zit. Het voelt inmiddels alsof er een stoomwals over mij heeft gedenderd en zo is het niet bepaald fijn om hier wat zinnigs neer te tikken. De letters dwarrelen ook een beetje vreemd heen en weer. We noemen dat hier; ‘ik zie de wereld voor een doedelzak aan.’ Pijnlijke arm zal wel normaal zijn denk ik zo, ach we wachten het af. Toch schijnt het dat er heel veel mensen erg ziek worden na die booster en anderen hebben er weinig last van. De meest vreemde klachten en kwalen heb ik al voorbij horen komen. Dadelijk maar even een tukje doen met een paramolletje en er verder een rustig dagje van maken.

Hoe is het bij jullie na de boosterprik gegaan?

2022©Vlindertje73 

Image by Ria Sopala from Pixabay

Geen opmerkingen: