zaterdag 22 januari 2022

OOK HET EINDE VAN THE VOICE OF BEIJUM?

 Het was een prachtig kinderzangprogramma...talentenshow: De Voice of Beijum. Wat een enthousiasme altijd, wat een aardige en bezielende zangcoaches.

Zie nog eens dit bericht

Het is te hopen dat zangtalenten uit Beijum een podium blijven krijgen.

 Die hoeven niet de dupe te worden van een stelletje megalomane 'coaches' die in de landelijke versie van De Voice hun b(r)oekje op een walgelijke manier te buiten gingen, en hun macht hebben misbruikt richting kwetsbare en afhankelijke zangtalenten.

De naam Voice of (Holland of Beijum) is voor altijd besmeurd. Zelfs het woord 'zangcoach' heeft een dreun gehad.

Landelijke zangtalenten die het hoogste zochten, en vernederd werden door het laagste in de mens (Borsato, Bouali, Rietveld; Update, zie reactie, moet -bergen zijn).

Zie rechts een archief afbeelding. The Voice of Beijum.

Drie jaar geleden werd er nog enthousiast voor geoefend 

Zie de laatste winnares met twee (vast integere) coaches).

Corona kwam, en onze Voice werd stilgelegd.

Het is de vraag of het nog ooit nog tot een herrijzenis zal komen.

De Voice of Beijum liftte altijd mee op de naam van het nu gecrashte populaire landelijke programma.

Wat zou het mooi zijn, de coronamaatregelen van tafel, een prachtig voorjaar in het verschiet, een schitterende zomer en een mooie zangtalentenshow voor de kids uit Beijum.

Maar ja, die naam. De Voice....alleen maar verliezers.

(Er was ook een Voice of Lewenborg, een Voice of Oosterpark...)

5 opmerkingen:

Han Borg zei

Ook al heeft Rietbergen (en niet Rietveld, zoals je schreef) inmiddels toegegeven dat hij zich te buiten is gegaan aan wangedrag, dat geldt (nog) niet voor Ali B. en Borsato. En in Nederland geldt gelukkig nog steeds de stelregel dat iemand onschuldig is tot het tegendeel bewezen is. Publieke veroordeling voordat de feiten vaststaan ofwel 'trial by media' vind ik ongepast.

Anoniem zei

Kijk naar BOOS. Rietbergen, Ali B en Marco Borsato hebben hun eigen trial gemaakt. Er is geen enkele reden om de klachten van de slachtoffers niet serieus te nemen. Een roofdier, een verkrachter en een pedo. Bah.

Anoniem zei

De wijze woorden van Borg zijn niet besteed aan de anoniem van 21:44, die prefereert blijkbaar een bananenland boven een rechtstaat.

Anoniem zei

Hihi bananenland. In zo'n land heb je geen columnisten. Lees de columns van Youp tot Angela de Jong. De zedendeliquenten van Voice worden afgemaakt.

Anoniem zei

Beelden van de zangers verwijderd uit Madame Tussauds, radiostations die hun muziek niet meer draaien, de trial is breed maatschappelijk en niet louter by media.