vrijdag 14 januari 2022

DAAR GAAN WE WEER, DE ZOVEELSTE FAKKELDEMO (GRONINGEN)

Ga er vooral heen mensen.

Voor de goede zaak. Morgenavond 20.00 uur Vismarkt.

Aanleiding is dit keer die lullige bedel loterij En het toch weer open willen draaien van de gaskraan.

Deze blogger is verhinderd, want arbeidsverplichtingen.

Hart veur Grunn. Maar hij bespeurt bij zichzelf meer en meer een overloop aan cynisme.

Moeten we alwéér met een fakkel door de binnenstad (Vismarkt) lopen? Derde keer al, zie beneden.

Moeten we daar soms om de zoveel jaar een traditie van maken?

Een beetje boos met een fakkeltje loeien tegen de monsters in Den Haag?

Deze blogger is het vertrouwen kwijt in 'de politiek.'

Het zal er ook mee te maken hebben dat meerdere politieke partijen uit Stad vier jaar geleden tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen hoog opgaven op Beijumnieuws over hoe ze de vuilnisproblematiek in Stad-Beijum wel niet voortvarend zouden gaan oplossen. Met nul resultaat.

Het gaat maar door hier. De gaskraan moet weer open. De hamvraag, gaat 'Den Haag' de afspraken met de Duitsers opzeggen, of de afspraken met de eigen Groningse landgenoten? 

Twee Beijumnieuws-video's van eerdere fakkeloptochten in Stad nog eens. Zie beneden. De eerste vond in 2017 plaats, de tweede in 2018. En nu mogen we (neiging tot vloeken en grof taalgebruik onderdrukkend) wederom met een fakkel door Stad lopen. 

Het is toch volstrekt idioot.

Helemaal onderaan nog een eigen video, een woede-optreden van Freek de Jonge en Groningse muzikanten in de Oosterpoort. Het Grunnings laid en Ede Staal...

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Stemt VVD loop maar lekker voor paal met je fakkeltje ,ga naar Den Haag niet in Groningen leg daar de boel plat ,men lacht zich slap daar lopen ze rondje met fakkeltje ,die gaskraan gaat open hoe dan ook.

Anoniem zei

Kijk, als de Groningers nu massaal weigeren hun belastingen te betalen, dát zet zoden aan de dijk. Beetje met fakkeltjes zwaaien en stampvoetend ach en weeklagen, daar lachen ze alleen maar om.

Kees Huizenga zei

Nieuws uit Den Haag, voordat staatssecretaris Hans Vijlbrief begin volgende week (ma + di) de provincie Groningen bezoekt.

Zie:

https://nos.nl/artikel/2413077-kabinet-trekt-nog-eens-250-miljoen-uit-voor-subsidieregeling-groningen


Citaat:

"Het kabinet trekt 250 miljoen euro extra uit voor de subsidieregeling in het Groningse aardbevingsgebied. Het is de bedoeling dat alle Groningers die in aanmerking komen voor 10.000 euro om hun woning te verbeteren, dat bedrag kunnen krijgen.

Maandag leidde het aanvragen tot een chaos, omdat er slechts 220 miljoen euro was uitgetrokken, terwijl bijna 50.000 huishoudens de subsidie konden aanvragen. Hierdoor dreigden zo'n 25.000 mensen achter het net te vissen.

Staatssecretaris Vijlbrief voor Mijnbouw schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat hij de gang van zaken betreurt. "Het is voor al die Groningers die zonder resultaat urenlang in de rij hebben gestaan - letterlijk in de kou buiten, of digitaal - niet meer dan terecht dat ook zij de aanvraag kunnen doen."


Lange tijd onduidelijkheid

De subsidieregeling is bedoeld voor Groningers die in bepaalde postcodegebieden in het aardbevingsgebied wonen, maar niet onder het versterkingsprogramma van de Nationaal Coördinator Groningen vallen. Omdat lange tijd onduidelijk was of zij ergens voor in aanmerking zouden komen, hebben zij vaak lang weinig tot geen onderhoud aan hun huis gedaan.

Het is nog niet duidelijk wanneer deze mensen hun aanvraag - met een prijsopgave van voorgenomen maatregelen - alsnog kunnen indienen. Vijlbrief schrijft dat hij zich gaat inspannen om de nieuwe ronde snel te laten beginnen. Maar hij wil voorkomen dat het opnieuw misgaat."

Einde citaat van de NOS.


CvdK René Paas is erg tevreden over dit resultaat. De lucht is ten dele geklaard...