vrijdag 4 februari 2022

BESCHILDERDE BETONBLOKKEN EN KUNSTWERKEN 'GEOPEND'

 


Troosteloos, zo oogde Plein Oost tegen half drie vanmiddag. Dat lag niet zozeer aan het plein, gedeeltelijk ook wel, maar die gure hoospartijen...Zie foto.

Toch heeft er als het goed is, deze blogger is ten tijde van publiceren niet in Beijum, een feestje plaatsgevonden. Lees verder.

Heb je het al gezien? De betonblokken op Plein Oost worden tijdens speciale graffiti-middagen versierd door kinderen uit de wijk. En op de hekken bij het voormalig Innersdijk-terrein hangen vanaf volgende week fotodoeken met foto’s van bewoners en fotograaf David Vroom uit het project ‘Ik blijf hier’ van Tussenland.

We willen dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. En daarom organiseren we een bescheiden feestelijk moment op vrijdag 4 januari. Wethouder Isabelle Diks zal ook bij deze middag aanwezig zijn.

 

Na het welkomstwoord en de openingshandeling zal de wethouder bij het versieren van de betonblokken kijken en met de kinderen in gesprek gaan. Hierna volgt een rondleiding langs de fotodoeken door cultuurcoach Kitty Boon. Uiteraard is er hierna tijd om zelf op het plein rond te kijken. 


Aldus de enigszins geparafraseerde uitnodiging die deze blogger en een select groepje mensen eerder deze week heeft ontvangen. Select i.v.m. corona. Het gaat in deze om de de kunstzinnige betomblokken op Plein Oost. En de opgehangen kunstwerken vlakbij


Wellicht komen later nog foto's binnen.Update 17.15 uur, foto beneden van Ronald Gramsberg.


Update 17.40 uur, nog wat foto's van Henk Tammens.

Dame in rode boots en blote benen is de wethouder zo te zien.
Geen opmerkingen: