maandag 21 februari 2022

MAANDAGOCHTEND (561)En wéér ging het afgelopen avond en nacht buiten tekeer. En ook vandaag zal het buiten weer stormachtig en onstuimig zijn.

Morgen komt er meer rust in de atmosfeer.

Tot zover het weerpraatje op deze gure maandagochtend.

Foto boven, in elk geval sinds zaterdagochtend ligt het het vervoersverbod bord ter hoogte van kruispunt Beijum Zuid plat op de grond.

Zal het door de storm zijn gekomen? Het zou ook een vorm van baldadigheid kunnen zijn geweest.

Even uitweiden (en dit keer geen uitwijden, zie het bericht van gisteren) over de vogelgriep, zou die ook door harde wind extra kunnen worden verspreid? Stel er ligt een dode vogel in De Hunze, gaat de mogelijke griep dan ook verder gewaaid worden? Oftewel heeft zo'n bord wel zin? Wie gaat er nou dode of zieke gevleugelde vrienden door de wijk vervoeren? 

Maar goed, dat is natuurlijk geen rechtvaardiging voor het (eventueel) neerhalen van een waarschuwingsbord. En deze blogger is geen dierenviroloog...

Foto's links en rechts, zullen ze nog plat liggen?
Het stuk schutting dat we links zien misschien nog niet. Wibenaheerd, vlakbij het schoolplein van basisschool De Pit. De omgewaaide boerka-motor zal vat wel al weer overeind gezet zijn.

De nieuwe week is weer begonnen. We beleven stormachtige tijden. Gedraag u de komende week even, want die wind zaait zal ook storm oogsten.

En blijf vooral voor zover mogelijk gezond.

Geen opmerkingen: