zaterdag 26 februari 2022

DURE KATALYSATOR ONDER AUTO WEGGESTOLEN

 "Ze hebben de auto afgelopen nacht opgekrikt en de katalysator eronder uitgehaald. Tweedehands kost die 800 euro, moet je nagaan wat een nieuwe gaat kosten."

Het leek tegen het middaguur even alsof Max Verstappen door een gedeelte van de Froukemaheerd reed. Een bewoner startte zijn auto....en een lawaai!

Twee uur later stond Poort Berging voor de deur. De auto werd afgevoerd. wat was er aan de hand?  De Poort medewerker: "De auto is afgelopen nacht door een dief of door dieven bezocht. Er is een krik onder de auto gezet en ze hebben de katalysator verwijderd en meegenomen. Bij de sloop krijg je daar zo 200 euro voor."

Het blijkt dat er lieden door Groningen-Beijum, en vast ook darbuiten, 's nachts door de straten schuimen, een auto uitzoeken, krik eronder losschroeven en wegwezen. 

Deze blogger zal de merken auto's die geliefd zijn door deze criminelen niet noemen, je moet ze niet op ideeën brengen.

De eigenaar van de auto is er mooi klaar mee. En heeft huiswerk dit weekend: dekt de verzekering deze diefstal?

Op de linker foto zien we de Poort medewerker in de auto stappen om die naar de gele vrachtwagen met oplader te vervoeren. Wat een herrie weer, naar het schijnt kun je zonder katalysator rijden, maar de politie zal je gegarandeerd aan gaan houden. Want een lawaai.

De mijnheer van Poort nog even voordat hij wegreed: "In het zuiden van het land is onlangs ook getracht een katalysator te stelen. Echter, de dief lag onder de auto toen de krik brak. De eigenaar van de auto vond de volgende ochtend eeen dood iemand onder zijn auto."

Deze blogger kan wel zeggen kijk uit mensen, maar dat heeft geen zin, niemand gaat 's nachts zijn of haar auto in de gaten houden.

Vorig jaar werden in Nederland 3400 katalysators gestolen.

Update, Beijumse meldt: op 17 februari is dit in de Scheltemaheerd ook gebeurd.

Geen opmerkingen: