woensdag 23 februari 2022

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN (3; Hallo ChristenUnie-Stad)


 'Ga nou niet leukig en nietszeggend opeens zwerfvuil opruimen, terwijl je de afgelopen vier jaar...en  de komende vier jaar... daar helemaal helemaal niks aan gedaan hebt en dat ook niet gaat doen.'

Boze Beijumse naar aanleiding van onderstaande Twitterbericht.

Gezellig zwerfvuil opruimen in Beijum....

Afbeelding links, de stembiljetten zijn weer binnen in huize Beijumnieuws, en vast in alle huizen te Stad.

Waar moeten we op 16 maart op gaan stemmen? Aan welke politieke partij vertrouwen we de komende vier jaar 'de macht' toe?

Eerst even, het valt deze wijkblogger op dat politieke partijen uit Stad tot nu toe minder happig zijn op het inzenden van 'materiaal' voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in vergelijking met vier jaar geleden.

Heeft het te maken met dat hij ze, de politieke partijen, a.h.w. de wacht heeft aangezegd? Zonder pretenties, maar....

Beijumnieuws is een persoonlijk blog over de grootste wijk van Stad Grunn, en deze beheerder ervan heeft al eens aangegeven helemaal klaar te zijn met de 'mooie praatjes' over bijvoorbeeld de afvalproblematiek in Groningen-Beijum. Want daar komt tot nu toe helemaal niks van terecht. 

Beetje dreigend, dames en heren politici....hier vallen de meeste stemmen te halen in Stad...

Deze vuilnisproblematiek staat dit keer op de een of andere manier niet hoog op de agenda. Tenminste, er staat niks over te lezen in de recente bijdragen van D66, en ook niet van de SP

De ChristenUnie is een gerespecteerde partij. Maar dat je een paar uurtjes gaat lopen opruimen in Beijum, als uiting van 'zie ons toch eens goed bezig zijn', daar is deze blogger ook niet zo gecharmeerd van.

Waarom afgelopen vier jaar niks betekenen voor de grootste wijk van Groningen, en nu, campagnetijd, 'gezellig' lopen opruimen in/voor Beijum?.

Een beetje gaan wijk-pronken...niet voor de wijk...maar louter voor de eigen bühne. 

Deze blogger is ook 'gewoon' een Beijumer. En hij heeft een hekel aan schijnheiligheid. Dus:

Kies voor authenticiteit, niet voor etalage-berichten. CU Stad? Hmmmm.

Een weerwoord is welkom via Beijumnieuws@hotmail.com

In 2018 pleiten ze (CU-Stad) voor het gratis ophalen van grofvuil... 

'Mooie gesprekken met bewoners tijdens zwerfaval opruimen'...wat hebben we daar de komende vier jaar aan? He-le-maal-niks!

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

In de wijk Beijum wonen heel veel leden van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (GKV), die grotendeels op de ChristenUnie stemmen. Mede vanwege de aanwezige Johannes Calvijn School (jammer dat deze schoolnaam is gewijzigd).

Ik wil wel eens weten wat deze wijkbewoners vinden van het feit dat de fractie van de ChristenUnie vorig jaar akkoord is gegaan met de hoge variant van de Korrewegbrug. Dat niet is gekozen voor de lage bewonersvariant van de wijkbewonersorganisaties en nog veel meer organisaties.


Hetzelfde geldt voor de andere collegepartijen PvdA, D66 en GroenLinks. Voor Beijum en omgeving is de Korrewegbrug zeer, zeer belangrijk!


Nog een heftig punt van orde: waarom is de fractie van de ChristenUnie vorig jaar akkoord gegaan met het opheffen van de prachtige Drafbaan in het Stadspark? Groningen is een centrumgemeente. Waarom moest de Drafbaan (en tevens de paardensport) het onderspit delven?


Graag uw reactie.