maandag 21 februari 2022

HET NIEUWE BOEK VAN JAAP EKHART UIT BEIJUM IS UIT

 Achter de horizon

Reizen is zien

(Ingezonden)

 In Achter de horizon neemt fervent reiziger en auteur Jaap Ekhart de lezer mee op reis buiten de gebaande paden. Anekdotische ervaringen, enigszins bizarre waarnemingen, maar vooral fascinerende landen passeren de revue: van Colombia tot Jemen. Ga je mee op reis? Dit reisboek wordt sinds vrijdag 4 februari uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Terugkerende thema’s in de reisverhalenbundel Achter de horizon zijn: Jezus en zijn trawanten, gentrificatie, vissen en honden in diverse verschijningsvormen, lekkere hapjes, kunst, sociale en maatschappelijke misstanden, film, architectuur, de rol van de vrouw in de geschiedenis, muurschilderingen, Friezen in den vreemde, politieke incorrectheid, erotiek en thuishaven (stad) Groningen. Humoristische beschouwingen en serieuze zaken wisselen elkaar af.

Een krantenkop uit november 2021 luidt: “In Jemen voltrekt zich de grootste humanitaire crisis ter wereld”. Een reden om Noord-Jemen, 1989 in de bundel op te nemen. In Weg van corona: op naar Slowakije wordt verslag gedaan van een reis van recentere datum.

Reizen is zien. Mijd eens de top tien bezienswaardigheden, sta stil bij het dagelijks leven: kijk rustig om je heen, registreer, lees en luister.

https://www.boekscout.nl/assets/images/9789464502886.jpg

Over de auteur

Jaap Ekhart (1956) werd geboren bij het dorp Een. Na afronding van de Pedagogische Academie studeerde hij Kunstgeschiedenis & Archeologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Jaap is architectuur- en erfgoedgids: hij geeft rondleidingen en lezingen, verzorgt presentaties en schrijft. Daarnaast reist hij graag. De foto’s die tijdens deze prachtige reizen zijn gemaakt zijn te bekijken via de QR-code in het boek of via www.jaapekhart.com

JF; eerste bericht op Beijumnieuws over Jaap was in 2008

Een jaar later, Jaap gidst ook kinderen

Ik kom hem regelmatig regen tijdens het boodschappen doen

We namen ieder een hoofstuk voor onze rekening van het Beijumboek, zie hem links op de foto in dit bericht

Geen opmerkingen: