woensdag 3 april 2013

SCHRIJVERS BEIJUMBOEK KWAMEN SAMEN (+ werkgroep)


Het was een gezellige en levendige (vrijdag)avond in de Kleihorn. In dit buurtcentrum aan de Fultsemaheerd kwamen die avond (29/3)de meeste schrijver van Boeren, Burgers, Beijumers plus leden van de werkgroep Historisch Beijum voor het eerst na het verschijnen van het Beijumboek (23 mei 2012) samen. 

Onder het genot van een hapje en een drankje bespraken de aanwezigen hun ervaringen na het verschijnen van het boek. Hoe is het ontvangen? Komt er een 2e druk? En zo ja, kunnen er nog aanvullingen bij? Slaat het boek wel aan bij kinderen? Is het echt geschikt als lesmateriaal? Had er niet meer aandacht aan de herbouw van de Boerderij(um) kunnen worden besteed? Aan de middenstanders en winkelcentra in de wijk? Kunnen de taalfoutjes er uit gehaald worden?

Een goed boek maken of een 2e druk voorbereiden kan alleen als er scherp en kritisch wordt gekeken naar de procesgang, hoe doen we het, én inhoud, wat zet je er wel in en wat niet. Als aanwezige kan ondergetekende alleen maar concluderen dat dit allemaal in een openhartige en opbouwende sfeer werd besproken.

Op de bovenste groepsfoto staan allemaal Beijumers, afgezien van stadsarcheoloog Gert Kortekaas. Van links naar rechts: Jaap Ekhart, Gerben de Vries (hij is bezig met een boek over de in de jaren zeventig spelende Dollardkwestie, komt in mei uit), Lammert Doedens, Johan Fehrmann, Willie Koolstra, Gert Kortekaas, Marleen van Leeuwen, Erik Knollema en Jaap van Leeuwen van uitgeverij Leander. Binnenkort meer over de vervolgdruk van Boeren, Burgers, Beijumers. En over de website met historische gegevens over de wijk www.beijum.nl Op genoemde site komen ook foto's en verhalen uit de wijk die buiten het Beijumboek vallen maar wel de moeite van publiceren waard zijn. Op de rechter foto is te zien dat Jaap van Leeuwen de aanwezigen via een laptop naar de op een grote scherm geprojecteerde site leidt.
(Bekijk desgewenst nog even hoe het in 2009 allemaal begon)

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik wil hierbij even de De Groutn doun aan Lammert Doedens!
Jan Huisman